Uutisen päiväys

2.11.2007← Takaisin

Levi Blackin lumetus on käynnistynyt

Lumetus on käynnistynyt Levillä ja maailmancup-rinteen lumetuskalusto on täysipainoisesti käytössä. Sääennusteet näyttävät nyt positiivisilta kilpailunjärjestämisen suhteen.


Ilmatieteen laitoksen viimeisten sääennusteiden mukaan ilma kylmenee noin viiteen pakkasasteeseen tulevina päivinä. Tuuli on kääntynyt pohjoiseen, mikä omalta osaltaan viilentää ja kuivattaa ilmaa.

 - Ennusteiden mukaan seuraavan viiden vuorokauden sääennuste lupaa hyviä lumetuskelejä. Sunnuntaina tarkastamme tilanteen seuraavan kerran, mutta nyt sää näyttää kääntyvän meidän eduksi, kertoo kilpailunjohtaja Tapio Kokko Leviltä.

 

Levi Black -kilpailurinteen lumetuskalusto saatiin täysipainoisesti käyttöön perjantaina puolen päivän aikaan.

 

- Nyt annamme ammattilaisten hoitaa asiaa eteenpäin. Osaava ja ammattitaitoinen Levin lumetushenkilöstö on töissä ympäri vuorokauden. Meidän tehtävämme on hoitaa muut tapahtumaan liittyvät toimet kuntoon, selvittää tilannetta maailmancupin pääsihteeri Mikko Saarinen.

 

FIS:n tarkkailija Hans Pieren saapuu Leville myöhään lauantai-iltana ja tilannetarkastus aloitetaan sunnuntaiaamuna. Sunnuntaina 4.11. klo 12 järjestetään SkiExpo-messujen yhteydessä lehdistötilaisuus, jossa live-kuvan välityksellä tiedotetaan tarkastuksen päätöksestä.

 

Levin maailmancupin tilanne on herättänyt suurta mielenkiintoa ja muun muassa internet-sivujen web-kamerakuvat ovat olleet niin ahkeran tutkiskelun alla, että serveri on muutamaan otteeseen ylikuormittunut.

 

4.11. Lehdistötilaisuuden aikataulu:

Messukeskuksen Holiday Inn, kokoushuone 208.

 

11:30             Salaattilounas kokoustilan aulassa

12:00             Lehdistötilaisuus

14:00             Tilaisuus päättyy