9.2.2008← Takaisin

Leinolle kauden ensimmäiset maailmancupin pisteet

Saksan Garmisch-Partenkirchenissä lasketussa miesten pujottelucupin osakilpailussa Jukka Leino sijoittui 23:nneksi. Kilpailun voitti Itävallan Reinfried Herbst.

Maailmancupin pujotteluareenana toimi legendaarinen Gudibergin rinne, vaikka rata-alue olikin uusittu tämän vuoden kisaan. Muutokset on tehty vuoden 2011 alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuja silmällä pitäen. Nyt pujottelurinteen maalialue näkyy Garmischin olympiastadionille asti, jonne mahtuu jopa 50 000 katsojaa.

Suomalaisista Garmischin pujotteluun starttasi ainoastaan Jukka Leino, jonka kilpailuun valmistautuminen kului matkatessa Slovakian Jasnasta Garmischiin. Leino selviytyi jaetulla 30. sijallaan toiselle kierrokselle.

”Aika rankka reissu oli matkustaa Slovakiasta tänne, mutta kannatti tulla. Ensimmäinen lasku oli turhan varovainen, sillä lähtönumerolla (48), ja toinen lasku meni tiukille”, ensimmäiset maailmancupin pisteensä tälle kaudelle metsästänyt Leino kertoi tyytyväisenä.

Toisella laskulla Leino pystyi puristamaan tiukemmin ja nosti sijoitustaan hienosti 23:nneksi.

”Toisella laskulla lähdin hyökkäämään kovemmin, mutta puolessa välissä tein pienen virheen. Hankalaa laskeminen kuitenkin on, kun haluaa pysyä radalla ja saada pisteitä, mutta samalla nostaa tietysti sijoitustaan, kun toiselle kierrokselle on päässyt. Raja, missä liikutaan, on todella ohut”, ensimmäisenä toisen kierroksen radalle hypännyt Leino jatkoi.

Kilpailun voittoon laski Itävallan Reinfried Herbst 0,65 sekunnin erolla Italian Manfred Mölggiin. Kolmas oli Kroatian Ivica Kostelic, joka jäi voittajasta jo reilun sekunnin.

Leino pitää pari päivää taukoa kilpailemisesta ja suuntaa seuraavaksi Kranjska Goraan laskemaan Eurooppa-cupin osakilpailuja 14.–15.2. Seuraava maailmancupin startti on Kroatian Zagrebissa sunnuntaina 17.2. Leino pitää tärkeänä päästä laskemaan nyt sekä EC- että MC-startteja, sillä hän johtaa edelleen Eurooppa-cupin suurpujottelucupia ja on kokonaiscupissa toisena, kun hän otti eilen hienon viidennen sijan Jasnassa (SVK).

Alun perin myös Marcus Sandellin piti laskea Garmisch-Partenkirchenin osakilpailu, mutta edellisen päivän Eurooppa-cupin suurpujottelun myöhästymisen vuoksi Sandell päätti jättää pujottelun väliin.