Uutisen päiväys

15.12.2017← Takaisin

Lasten Lumipäivät innostavat koululaisia ja perheitä lumiliikuntaan Vierumäellä

Lasten Lumipäivät -kiertue suuntaa Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle tiistaina ja keskiviikkona 19. – 20. joulukuuta. Mukaan tapahtuman koululaispäiviin on ilmoittautunut lähes 300 lasta.

Lasten Lumipäivillä lapset pääsevät tutustumaan lumilajeihin eri rastien kautta ja tapahtumassa lapsia innostaa rohkeisiin suorituksiin Tuisku-maskotti. Päivien ajan tapahtumapisteillä pyörivät lähialueen koululaiset ja tiistaina illasta lapset pääsevät perheiden kanssa Lumipäivien tapahtuma-alueelle liikkumaan. Ilmainen iltatapahtuma järjestetään tiistaina kello 17–20.

”Iltatapahtuma on oiva tilaisuus päästä kokeilemaan monipuolisia lumilajeja eri rastipisteillä, sekä ehkä jopa avaamaan oma hiihtokausi näillä lumilla? Sukset jalassa voi tehdä paljon muutakin kuin vaan kiertää latua ympäri ja meillä onkin monta erilaista vaihtoehtoa mistä löytää oma suosikki. Mukana on esimerkiksi mäkihyppyä ja eko-aseita, joilla pääsee kokeilemaan tarkkuuttaan ampumahiihdon hengessä. Hiihtelyn lomassa pääsee myös maistamaan kisamakkaraa ja lämmintä mehua!” Lumipäivien koordinaattori Joel Nykter kertoo.

Vierumäen Lumipäivät järjestetään yhteistyössä opiskelijoiden kanssa

Sekä päivätapahtumassa että iltatapahtumassa rastien vetäjinä toimivat Suomen Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat ja Lasten Lumipäiviin osallistuminen on heille osa opintoja.

”Luokkamme ylioppilaspohjaisille opiskelijoille on annettu ryhmittäin vastuutehtävät syksyn aikana. Tehtäviä ovat esimerkiksi viestintä, turvallisuus ja ensiapu, grillipiste sekä iltatapahtuman järjestäminen. Jokainen luokkamme opiskelija on myös tapahtumapäivinä mukana auttamassa ja järjestämässä rastipisteitä lapsille.” opiskelijoiden yhteyshenkilö Maija Kilponen kuvaa.

Opiskelijat ovat syksyn ajan innostuneena suunnitelleet tapahtumaa ja hyvä lumitilanne alueella on auttanut loppusilauksen tekemisessä.

”Odotamme onnistunutta tapahtumaa ja lisää innostusta lumilajien parissa sekä sitä, että jokaisella lapsella on mukava päivä ja iloinen mieli tapahtumankin jälkeen.” Kilponen fiilistelee.

Lasten Lumipäivät Vierumäellä Suomen Urheiluopistolla 19.–20. joulukuuta osoitteessa Urheiluopistontie 400, 19120 Vierumäki. Tapahtuma-alue sijaitsee Vierumäkihallin ja jäähallin välisellä kentällä. Koululaiset ovat tutustumassa alueeseen molempina päivinä kello 8.30–14.30, koko perheen iltatapahtuma on ohjelmassa tiistaina 19. joulukuuta kello 17–20.

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu tammikuussa 2018 viikolla kaksi. Silloin Lasten Lumipäivät valtaavat Lahden ja Joutsenon. Koko kiertueen aikataulun löydät täältä.

Lisätietoja:

Lasten Lumipäivät -koordinaattori

Joel Nykter
joel.nykter@lumilajitliikuttavat.fi
p. 050 4441191

Jutun kuva Rukalta Lasten Lumipäiviltä. (Joel Nykter)