Uutisen päiväys

25.3.2006← Takaisin

Lassila niukasti Kuitusta edellä

Joutsan Pommin Riitta-Liisa Lassila vei täpärästi yhdeksän sekunnin kymmenyksen erolla Virpi Kuituseen 5 kilometrin Suomen mestaruuden lauantaina Kotkassa. Lassila sujutteli aurinkoisessa säässä hyväkuntoisilla laduilla uransa kolmanteen henkilökohtaiseen SM-kultaan.

Kolmanneksi sijoittui Elina Hietamäki, joka vei pronssin kahden kymmenyksen erolla Milla Saareen.

”Kuulin hyvin Virpin väliajat. Välillä johdin aika paljon enemmän, nousun päällä kuusi sekuntia. Lopussa en ihan jaksanut”, Lassila selvitti tiukaksi mennyttä kilpailua.

Kuitunen oli tulokseen tyytyväinen, sillä on taistellut kuusi viikkoa enemmän tai vähemmän flunssaisena.

”Hiihdin niin kovaa kuin pystyin. Väliaikoja en kuullut kuin eteenpäin. Ilmeisesti päivän teema oli väkisinhiihto, sillä aika vaikeaa oli koko matkan”, Kuitunen sanoi.

Elina Hietamäelle SM-mitali oli kauden toinen sprinttiviestihopean jatkoksi. Hietamäki totesi viime päivien tuntemusten vaihdelleen sen verran, että jos häntä olisi perjantaina veikattu mitalistiksi, vastaus olisi ollut: en varmaan ole.

”Ei se kyllä tuntunut täysosumahiihdolta, tuntui vähän väkisinhiihdolta mutta eihän se kauhean huonosti mennytkään. Lopussa mietin että pitäisi löytää rytmiä, mutta kun ei vaan päässyt”, Hietamäki naurahti-

Lassila ei hiihdä sunnuntaina 30 kilometriä, mutta hänen kilpailukautensa jatkuu Lapissa. Kuitunen päättää osallistumisestaan 30 kilometrille sunnuntaiaamuna, mahdollisesti myös Hietamäki hiihtää SM-kauden päätösmatkan.

Maajoukkuehiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen oli lauantaina viides ja Pirjo Manninen 12:s. Kylkeään viime viikonloppuna hiihtolenkillä kaatuessaan satuttanut Kaisa Varis hiihti seitsemänneksi.

”Kylki ei ollut niin paha kuin kuvittelin, mutta sain vain miedoimman puudutuksen. Näköjään vauhti ihan riitti, kaksi kilometriä olisi ollut tarpeeksi”, Varis hymyili.

Manninen harmitteli, ettei hiihto ollut rentoa.

”Loppukilometri oli tiukkaa, kun on tasaista koko ajan ja pitäisi koko ajan tehdä töitä”, Manninen sanoi.

SM-kisasivut: http://www.smhiihdotkotka2006.fi