Uutisen päiväys

18.3.2006← Takaisin

Lassila ja Manninen kakkoseksi Sapporon sprinttiviestissä

Riitta-Liisa Lassila ja Pirjo Manninen hiihtivät kakkoseksi maastohiihdon maailmancupin sprinttiviestissä Japanin Sapporossa.

Vapaalla hiihtotavalla vesikelissä käydyn 6x1 kilometrin kilpailun voitti ylivoimaisesti Saksa, jonka joukkueessa hiihtivät Evi Sachenbacher-Stehle ja Claudia Künzel.

Sachenbacher-Stehlen viimeisellä osuudella karannut Saksa oli maalissa 14,4 sekuntia Suomea edellä. Kolmanneksi jäi vain kymmenyksen Suomea hitaampana Ruotsin kakkosjoukkue, jossa hiihtivät Britta Norgren ja Anna-Karin Strömstedt. Suomen ykkösjoukkueen Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen sijoittuivat viidenneksi 16,1 sekuntia Saksalle hävinneenä.

Lassila ja Manninen hiihtivät sprinttiviestiparina viimeksi Oberstdorfin MM-kisoissa, jossa tuomisina oli hopeaa. Lauantaina Lassilan ja Mannisen vaikeat hetket ajoittuivat Mannisen toiselle osuudelle, jonka jälkeen he tulivat vaihtoon kahdeksantena 7,8 sekuntia kärkijoukkue Italian takana. Viimeiseen vaihtoon Lassila toi joukkueen viidentenä ja Manninen puristi kakkoseksi.

”Oli aika hankala alkuerä. Olo oli epävarma, kun eilen puski sairautta (lämpöä) päälle, mutta otin rohtoja. Heti kun pääsin lähtöviivalle, oli tosi hyvä olo hiihtää. Olo ei varmasti heikentynyt tästä, mutta jos lämpöä nousee, en lähde riskeeraamaan takaa-ajoon”, Lassila pohti sunnuntaista cupin päätöskisaa.

”Alkuerä meni hyvin rennosti, mutta finaalissa oli jo ensimmäisellä kierroksella enemmän vauhtia. Toinen kierros oli tosi paha ja ajattelin, että tähänkö se meni. Kolmannella kierroksella sain sitten kaikki irti ja yllättävän hyvin jaksoin sprintata loppuun. Kelikin oli rankka, mutta jännä miten minulla aina on joku kierros tai joku erä vaikeampi”, Manninen sanoi.

Myös Manninen hiihtää sunnuntaina takaa-ajon. Rovaniemeläinen on tänä vuonna hiihtänyt takaa-ajon vain Lapinlahden SM-kisoissa ja maailmancupissa edellisen kerran vuonna 2003 Kuusamossa (38:s).

”Lähden yrittämään. Tosi rankka rata on”, vaikean talven jälkeen keväiseen sprinttikuntoon päässyt Manninen sanoi.


************
Aikataulu (ajat Suomen aikaa):
Sunnuntai:
5.00 Naisten takaa-ajo (7,5 km+7,5 km)
6.30 Miesten takaa-ajo (15 km+15 km)
Sapporon kilpailuissa ei ole mukana suomalaismiehiä.

Sunnuntai 19.3.2006 Yle TV2
6.25 – 8.00  Hiihdon maailmancup
Miesten ja naisten takaa-ajokilpailut. Selostus Bror-Erik Wallenius. Sapporo, Japani

Lisätietoa kisoista: http://www.sapporo2007.com/

Tulokset: http://www.fis-ski.com