16.9.2006← Takaisin

Lahden Hiihtoseura mäen Suomen-mestari

Lahden Hiihtoseura voitti lauantaina Kuopiossa hypätyn mäen kesä-SM:n. Puijon Hiihtoseuran ykkösjoukkue sijoittui hopealle ja kakkosjoukkue pronssille.

Puuskittainen tuuli aiheutti vaikeuksia mäkihypyn joukkuemäen kesä-SM-kilpailussa. Olosuhteiden katsottiin vaihtelevan sen verran paljon, että kilpailussa päätettiin hypätä vain yksi kierros.
Tynkäkisan ylivoimaisen voiton vei nimiinsä 440,5 pistettä kerännyt Lahden Hiihtoseuran ykkösjoukkue kokoonpanolla Tami Kiuru, Kimmo Yliriesto, kisan pisimmän leiskautuksen (96 m) tehnyt Veli-Matti Lindström ja Janne Ahonen.
Hopealle sijoittunut Puijon Hiihtoseuran ykkösjoukkue (Arttu Lappi, Jussi Hautamäki, Matti Hautamäki ja Janne Happonen) jäi lahtelaisista 36,5 pistettä ja pronssille sijoittunut Puijon Hiihtoseuran kakkosjoukkue (Lauri Hakola, Juha-Matti Ruuskanen, Joonas Ikonen ja Jens Salumäe) 113 pistettä.
Urheilijoita ei kilpailun keskeyttäminen liiemmin haitannut, vaikka esimerkiksi Janne Ahonen olisi yhtä hyvin myös voinut hypätä toisen kierroksen.
– Se olisi oikeastaan ollut ihan sama, vaikka olisi hypättykin. Kaikki kuitenkin näkivät, että olosuhteet olivat varsin hankalat, eivätkä ne olleet ollenkaan tasapuoliset, Ahonen pohti kultamitali kaulassaan ja voittopokaali hyppysissään.
– Tämä nyt vain on mäkikisan luonne.
Ahonen hyppäsi kisassa 94 metriä ja oli suoritukseensa kohtuullisen tyytyväinen.
– Se oli ihan ok. Ei loistava, mutta eihän se tähän aikaan sellainen tarvitse vielä ollakaan, hän hymähti.