Uutisen päiväys

7.3.2006← Takaisin

Küttel valloitti Puijon

Sveitsiläinen voitti Kuopiossa tasaisen kilpailun Itävallan Thomas Morgensternin ja Puolan Adam Malyszin seuratessa perässä. Tami Kiuru oli parhaana suomalaisena 9:s.


Sveitsin Andreas Küttel voitti Puijolla Nordic Tournamentin toisen osakilpailun ja siirtyi samalla pohjoismaisen mäkiviikon kärkeen. Küttelin hypyt kantoivat 132 ja 129 metriä, ja pisteitä hän keräsi 237,7. Voittaja oli silminnähden tyytyväinen suoritukseensa.
- Olen yllättynyt, että parhaat hypyt sattuivat juuri kilpailuun, jutteli Küttel lehdistötilaisuudessa. Nordic Tournamentin kärkipaikkakin tuntui miellyttävän iloista sveitsiläistä.
- On kunnia pitää johtajan sinistä liiviä, ja turneeta on kiva jatkaa Lillehammerissa, jossa minulla on mäkiennätys hallussani, sanoi Küttel. Sveitsiläinen on maailmancupin kokonaistilanteissa kolmantena heti Janne Ahosen ja Jakub Jandan perässä. Alkukauden komeetta näkee maailmancupmenestyksen tärkeäksi asiaksi vielä kauden kääntyessä loppua kohden.
- Pitää keskittyä vielä viimeisiinkin kisoihin, sillä haluan lopettaa kauden kuten sen aloitinkin, ja säilyttää hyvä sijoituksen maailmancupin kokonaiskilpailussa, perusteli Küttel.

Toiseksi kilpailussa tuli Itävallan tuore olympiavoittaja Thomas Morgenstern, joka jäi Küttelista vain 1,4 pistettä. Morgensternin loikat kantoivat 131 ja 129,5 metriä. Myös Morgenstern oli Küttelin tapaan tyytyväinen suorituksiinsa, ja odottaa Nordic Tournamentin tulevia kilpailuja innolla.
- Hypyt olivat tänään hyviä. Olen nyt hyvässä kunnossa, ja rakastan hyppäämistä, tuore olympiavoittaja kertoi hymy kasvoillaan.
Kolmanneksi Puijolla ponkaisi Adam Malysz, joka jäi kärjestä 9,8 pinnaa 129,5 ja 128 metrisillä siivuillaan.

Suomalaisittain ilta jäi vaisuksi, sillä Tami Kiuru oli ehkä hivenen yllättäen parhaana suomalaisena vasta 9:s. Kiurun leiskautuksilla oli mittaa 128 ja 127,5 metriä. Illan tasaisuudesta kertonee se, että Kiuru jäi viidennestä sijasta vain pisteen. 
- Hyvä päivä, saa jo vähän hymyillä, totesi Kiuru, jolla ei ollut kilpailuun lähtiessään sijoitustavoitteita. – Lähdin vain parantamaan karsinnasta. Ensimmäinen hyppy oli tänään parempi kuin toinen, vaikkei sekään ollut huono.

Suomen ennakkosuosikit Janne Happonen ja Matti Hautamäki löytyivät sijoilta 11 ja 12. Happonen on kuitenkin Nordic Tournamentin kokonaispisteissä toisena Andreas Küttelin perässä, ja oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa.
- Hypyt eivät olleet huonoja, ihan hyvä suoritus tänään. Kisa oli kuitenkin niin tiukka, että olisi pitänyt onnistua sataprosenttisesti, totesi kuopiolainen, joka kehui hyppäämisen olleen mahtavaa 15 000 -päisen kotiyleisön edessä.

Muista suomalaisista Risto Jussilainen oli 18:s, Harri Olli 24:s,  Joonas Ikonen 26:s ja Jussi Hautamäki löytyi sijalta 36.

Tulokset: www.fis-ski.com

Lisätietoja Kuopion maailmancupista: www.puijonhiihtoseura.fi

Katariina Karjalainen