Uutisen päiväys

18.3.2005← Takaisin

Kumparemiehet antavat tekojen puhua puolestaan

Suomen kumparemiehillä voisi olla ennen lauantaista kumparekarsintaa ja –finaalia aihetta suunpieksentään, sen verran monta arvokisamitalia joukkueella on ja he, jos ketkä, tuntevat MM-kisarinne Battery Runin. Silti suomalaiset antavat mieluummin tekojen puhua puolestaan.

Lauantain aamupäivän kumparekarsintaan Suomella on heittää kehiin viisi laskijaa, sillä Mikko Ronkaisella on henkilökohtainen paikka kilpailuun. Vanhojen konkareiden joukkioon onkin nostettu Eurooppa-cupissa hyviä tuloksia tehnyt kemijärveläinen Juuso Lahtela, jolle paineita kasaantuu jo pelkästä sukunimestäkin. Juuso Lahtela ei kuitenkaan ole mitään sukua olympiavoittaja Janne Lahtelalle.
- Kaikki odotukset kohdistuvat Juusoon ja tulokset ovat hänen vastuullaan, Janne Lahtela vakuutti virnuillen.
Juuso Lahtela tyytyi vain hymyilemään takaisin, eikä myöntänyt kantavansa vielä perhosia vatsassaan.
- Onnistuessani minulla on mahdollisuuksia korkealle ja olen tyytyväinen, jos laskuni menevät hyvin. Nappisuorituksella voin päästä finaaliinkin, hän arveli.
Mikko Ronkaiselta odotetaan kolmatta MM-kultamitalia, mutta ”Rone” ei suostu ottamaan odotuksista lisää taakkaa harteilleen.
- Pientä jännitystä on jo, mutta se kuuluu asiaan, kertoen käyneensä edellispäivänä tuulettumassa moottorikelkkakierroksella.
- Kävin ottamassa vähän pelkoa pois. Hyvä saada ajatuksia vähän muualle, hän totesi.

Oma leiri toi luottamusta Lahtelalle

Toinen suuria menestysodotuksia kantava kumparelaskija on Janne Lahtela, joka on kauden lopussa kärsinyt selkäkivuista. Lahtela jättikin perjantain harjoitukset väliin, mutta ei ollut huolestunut pakkolevostaan.
- Olin viime viikolla Samin (Mustonen) ja ”Laten” (Lauri Lassila) kanssa omalla leirillä Pyhällä. Se oli raakaa treeniä koko viikko, sillä minulla oli vähän hypyt hukassa. Leiri onnistui todella hyvin, hän kertoi kiittäen erityisesti hyppyjen alastulopaikkojen pehmittäjiä – omaa isäänsä ja appeaan.
Lieneekö leiristä ollut apua Sami Mustosellekin, sillä hän laski perjantain harjoituksissa todella hyviä siivuja.
- Siitä sai ihan mukavasti itseluottamusta, mutta ei kisaa vielä ole laskettu, hän totesi toppuutellen liikaodotuksia. 

Lassilalla haikeat fiilikset

Yksi ajanjakso suomalaisessa freestylessä saattaa loppua jo huomenna, sillä Lauri Lassila on uhannut lopettaa kymmenen vuotta kestäneen huippu-uransa Rukalle. Joukkuekaverit ovat tosin yrittäneet ylipuhua Lassilaa jatkamaan vielä Torinoon, johon lopettavat niin Lahtela, Mustonen kuin Ronkainenkin.
- Ehkä huominen on viimeinen kisani. Katsotaan nyt. Onhan tässä nyt näitä rinteitä tahkottukin, ja on ollut niin ylä- kuin alamäkiäkin, Lassila pohti.
- Kyllähän ajatus viimeisestä startista herkistää mieltä, mutta mikä olisikaan parempi tapa lopettaa uransa kuin suureen kansanjuhlaan.