Uutisen päiväys

21.11.2007← Takaisin

Kumparemaajoukkue viimeistelee kisakuntoaan Rukalla

Freestylemaajoukkueen kumparelaskijat pääsivät viimein kotimaan lumille. Rukan maailmancupinkin näyttämönä toimineessa kumparerinteessä, BatteryRunissa, harjoittelevat suomalaisten lisäksi myös monen muun maan MC-edustajat.


Suomen kumparejoukkueen odotus kotimaan harjoitusleiristä palkittiin maanantaina, kun Rukan BatteryRuniin rakennettiin joukkueen valmentaja Sami Mustosen johdolla maailmancupin mitat täyttävä harjoittelurinne. Mustosen ja joukkueen ykkösnimen Tapio Luusuan ajatusten pohjalta syntyi kumparemäki, jossa on otettu huomioon tulevalle kaudelle tehdyt hyppyreitä koskevat sääntömuutokset.

 

- Hyppyreille tulot ovat nopeat, koska viimeiset kummut ovat hyvin lähellä nokkia. Tällä pyritään vähentämään vauhdinottoa hyppyihin ja varmistamaan, etteivät hypyt kasva liian ilmaviksi, vastaili Luusua rinnettä koskeviin kysymyksiin.

 

Keski-Euroopan harjoitusmäkiin verrattuna Rukalla päästään lähemmäs kilpailuolosuhteita. Rukan rinne on lähellä Ranskan Tignes’n, maailmancupin avauskilpailun, kisarinnettä. Myös lumi on samanlaista, niin Rukalla kuin Tignes’ssäkin suurin osa rinteessä olevasta lumesta on tykkilunta.

 

- Tämän viikon aikana sekä viimeisellä leirillä joulukuun alussa harjoituksissa keskitytään kokonaissuorituksiin. On hyvä, että pääsimme myös olosuhdepuolella samantyyppiseen rinteeseen kuin kisoissa, kertoi päävalmentaja Pekka Lehtikallio viimeisten harjoitusviikkojen suunnitelmista.  

 

Suomen eriomaisista harjoitusolosuhteista nauttivat myös muut kovat kumparemaat. Maanantaina leirinsä aloittivat Ruotsin ja Australian maajoukkueet. Kuun lopussa Japanin kumparelaskijat saapuvat harjoittelemaan Rukalle suomalaisen valmentajansa Janne Lahtelan johdolla.

 

Luusua huolissaan välineidensä ei niinkään kuntonsa puolesta

 

Viime kausi alkoi Luusuan kohdalla hieman ikävästi. Maailmancupin avaus joulukuun puolessa välissä jouduttiin perumaan lumipulan vuoksi. Tammikuussa lasketun Rukan Nordic Cupin jälkeen maajoukkue suuntasi Pohjois-Amerikkaan, josta maailmancup käynnistyi. Luusuan sukset jäivät tuolloin saapumatta, eikä hän päässyt kilpailemaan.

 

- Ranskaan pääsee autolla, jolloin sukset olisivat varmasti mukana. Tai sitten täytyy kysyä, josko saan itse pakata sukset koneeseen, ehdottaa Luusua estääkseen viime kauden tapahtumia toistumasta.

 

Freestylen maailmancup käynnistyy Ranskan Tignes’ssä 13. joulukuuta kumparelaskulla. Joukkue kilpailuun valitaan Rukan harjoitusleirien jälkeen 7.12.2007.