Uutisen päiväys

17.2.2005← Takaisin

Kumparelaskun Eurooppa-cupissa kisataan tulevana lauantaina Pyhällä

Lauantaina, 19.2.2005, kisataan Eurooppa-cupin osakilpailu Pyhätunturin rinteillä. Kilpailuun on ilmoittautunut noin 50 osanottajaa ympäri Euroopan ja jopa Japanista saakka.

Suomen joukkue lähtee kilpailuun täydellä miehityksellä ja täynnä yritystä, sillä onhan kisassa panoksena mahdollinen paikka Suomen MM-joukkueessa. MM-joukkueen runko on jo olemassa, mutta 1-2 nuorta vielä kisoja ajatellen katsastetaan. Eurooppa-cup joukkueen päävalmentaja Ilkka Wright on ilmoittanut kilpailuun 12 osanottajaa ja menestystä lähdetään hakemaan mahdollisimman laajalla rintamalla.

- Kyllä kisaan lähdetään täydellä miehityksellä, 12 ukkoa. Samalla miehityksellä mennään myös sitten seuraavan viikonlopun kisaan Sallaan. Sanotaan, että ideaali tilanne olisi se, että viisi meidän kaveria laskisi finaalissa ja kisaisi siis paikoista 16 parhaan joukossa. Mielestäni on realistinen tavoite lähteä tavoittelemaan mitalia kummastakin kisasta, Ilkka Wright kuvailee joukkueen tavoitteita.

Kuluneella kaudella, kun Eurooppa-cupissa on nyt laskettu kolme osakilpailua, parhaiten suomalaisista on pärjännyt Kemijärveltä kotoisin oleva Juuso Lahtela. Lahtela oli Saksan Bad Wiesseessä kuudes, Tshekin Spicakissa viides ja Italian San Martino Di Castrozzasta irtosi hienosti palkintopallipaikka, toinen sija.

Myös Euroopassa alkukauden mukana olleet Eemeli Kallas ja Harri Kyllönen nähdään Pyhän ja Sallan katsastuskilpailuissa. Kuluneen kauden parikumparekisoissa paremmin menestynyt parivaljakko lähtee Suomen Eurooppa-cup kisoihin hakemaan menestystä myös yksilökilpailusta.

Freestylen lajipäällikkö Marko Mustonen pitää sekä Pyhän että Sallan Eurooppa-cup kilpailua eräänlaisena katsastuskilpailuna Rukan MM-kilpailuihin. Menestys Pyhän tai Sallan rinteillä saattaisi avata tien MM-kisoihin.

Alkukauden maailmancupia kiertänyt ja sitä kautta lisäkokemusta hakenut Jussi-Pekka Kinnunen on myös mukana Suomen Eurooppa-cup joukkueessa.

Seuraavana lauantaina, 26.2.2005, Eurooppa-cup siirtyy Sallaan.