Uutisen päiväys

17.8.2005← Takaisin

Kumparelaskijoilla takana jo yli 200 harjoitushyppyä

Suomen kumparelaskun maajoukkue ei ole lepäillyt laakereilla kuluneena kesänä, vaan laskijat ovat leireilleet ahkerasti Nurmeksen vesihyppyreissä.

Tulevan kauden hyppyjä on hiottu niin paljon, että määrät ovat ylittäneet jo maagisen 200 rajan. Mutta treenaus jatkuu yhä tehokkaampana.

Kumparelaskijat ovat viime kesinä leireilleet Tshekeissä olympiavoittaja Ales Valentan omistamassa Acrobat Parkissa, joka rakennettu freestailereille vesihyppyharjoittelupaikaksi. Harjoitteluolosuhteissa ei Suomen joukkueen valmennusportaan mielestä ollut mitään vikaa, mutta se halusi silti muutosta rutiineihin. Lisäksi valmentajat halusivat harjoitteluun lisää tehokkuutta.

- Hyppyrissä harjoittelu on tehokkainta, kun sen tekee maksimissaan 3-4 päivän putkissa. Jos matkustamme Tshekkeihin asti, olisimme siellä yli viikon ja silloin harjoittelu ei olisi yhtä hyvää, maajoukkueen päävalmentaja Pekka Lehtikallio selvitti.

Nurmeksesta löytyy tällä hetkellä Suomen ainoat vesihyppyrit, mutta aivan priimakunnossa eivät suorituspaikat ole, vaikka pientä pintaremonttia onkin tehty. Muutamien lautojen vaihto ei pitkällä aikajänteellä riitä ja suuremmasta operaatiosta onkin puhuttu.

- Juhannuksen jälkeen hyppyreille on löytynyt päivittäin käyttäjiä, joten luulisi tähän löytyvän paikkakunnalta taloudellista tukea. Pienellä satsauksella saataisiin paljon aikaan.

Nurmeksen leireillä ovat olleet mukana viime kevään MM-sankari Sami Mustonen, Mikko Ronkainen sekä nuorta voimaa edustavat Juuso Lahtela, Eemeli Kallas ja Harri Kyllönen. Lehtikallion mukaan Mustosen harjoittelu on ollut hyvällä mallilla ja Ronkaisen polvikivutkin on saatu aisoihin.

- Erityisesti nuorten laskijoiden meno on ollut ilahduttavaa. He ovat petranneet todella paljon tekemistään.

Leireiltä ovat olleet poissa polvivammasta toipuva Tapio Luusua ja selkäänsä paranteleva Janne Lahtela. Molempien laskijoiden odotetaan palaavaan joukkueen vahvuuteen elokuun aikana.

Syyskuu
Australiassa

Lisää uusia tuulia kumparemaajoukkue hakee myös lumileireilleen. Tutut Keski-Euroopan jäätikkömaisemat vaihtuvat Australian New South Walesin kuuluisan Perisher Bluen hiihtokeskukseen. Pallonpuoliskon toisella laidallahan on tällä hetkellä kevättalvi. Joukkue viipyy matkallaan lähestulkoon kuukauden ja tiukkaa treeniaikaa kertyy kolme viikkoa.

- Uudella harjoituspaikalla haemme lisämotivaatiota, sillä Keski-Euroopan paikat on jo koluttu loppuun. Nyt on jotain, mitä todella odottaa, Lehtikallio kertoi.

- Viime kaudella menetimme Euroopan huonojen sääolosuhteiden takia 21 lumipäivää, mutta nyt siihen ei pitäisi olla vaaraa. Australiassa lumiolosuhteet ovat paremmat ja rinne on rakennettu Torinon olympialaisia silmällä pitäen.
Australian maajoukkue on tuttu vieras Suomen maajoukkueen virallisessa harjoittelukeskuksessa, Rukalla, joten nyt "aussit" haluavat isännöidä vuorostaan suomalaisia.

Suomen joukkueen toipilaat, Lahtela ja Luusua leireilevät Australian asemesta Sveitsin Zermattissa lajijohtaja Marko Mustosen johdolla.