Uutisen päiväys

24.2.2006← Takaisin

Kumparelaskijoiden urakka jatkuu Koreassa ja Japanissa

Olympialaiset on takana ja Mikko Ronkaisella takataskussa uran ensimmäinen olympimitali. Kumparelaskijat eivät kuitenkaan kauaa ehtineet kilpailuja sulattelemaan, vaan matka ja taistelu maailmancupissa jatkuu heti ensi viikolla.

Keskiviikkona vuorossa on Jisan Forestin kisa Koreassa ja sunnuntaina freestylesirkus taistelee menestyksestä Japanissa. Suomalaisista mukana on neljän hengen iskujoukko; Mikko Ronkainen, Janne Lahtela, Sami Mustonen ja Juuso Lahtela.

Suomen joukkue aloittaa matkansa lauantaina kohti Koreaa. Asetelmat maailmancupissa ovat herkulliset ennen kauden viimeisiä osakilpailuja. Sami Mustonen on cupissa kolmantena ja Janne Lahtela kahdeksantena molemmilla laskijoilla on täydet mahdollisuudet taistella kärkisijoista. Olympiahopemitalisti Mikko Ronkainen lähtee Japaniin ja Koreaan täynnä olympialaisista saatua itseluottamusta.
- Japanissa on aina mukavaa. Hyvillä mielin lähdetään, jännitys jäi olympiarinteille ja hopea nosti mukavasti itseluottamusta vähän huonommin sujuneen alkukauden jälkeen. Nyt voi lähteä laskemaan rennosti ilman sen suurempaa kuumotusta kun olympiahopea on ripustettu seinälle, kertoili Ronkainen kodistaan, Oulusta.

Päävalmentaja Pekka Lehtikallion mukaan joukkue lähtee Japaniin täynnä itseluottamusta, tavoitteena menestys viimeisistä mc-kilpailuista ennen Kanadassa järjetettäviä maailmancupin finaaleja.
- Nyt lähdetään kruunaamaan kausi menestykseen myös cupin puolella. Mahdollisuuksia on vaikka mihin. Jannella (Lahtela) ja Samilla (Mustonen) on täydet mahdollisuudet vielä kärkisijoihin. Nyt lähdetään hakemaan loput palkinnot pois pyörimästä, virnuili Lehtikallio kotisohvaltaan.

Joukkue lähtee lauantaina Helsinki-Vantaan lentokentältä klo. 14.10 kohti Frankfurtia josta matka jatkuu Koreaan.

Lisätietoja:    Antti Rautiainen 045-135 9436
                     Marko Mustonen 040-518 4559