Uutisen päiväys

18.12.2003← Takaisin

Kumparelaskijat valmiina Madonnan kilpailuviikonloppuun

Kumparelaskumaajoukkueen kausi alkoi loistavasti Rukalla itsenäisyyspäivän aikaan. Joukkue saapui Madonna Di Campiglioon tiistai-iltana Sveitsin Airolosta.

Suomen kumparelaskumaajoukkue oli harjoittelemassa Sveitsin Airolossa kolme päivää ennen siirtymistä Madonnaan. Joukkue hioi Airolossa laskutekniikkaa ja hyppyjä. Airolon rinne oli suunnilleen samanlainen kun huomisen ja launtain kisarinne eli hieman loivempi ja helpompi kuin Rukalla. Pääpaino oli uusien hyppyjen viimeistelyssä ja laskunopeuden löytämisessä loivemmassa rinteessä.

Huomiseen kisaan starttaa koko maailmancup joukkue sekä Rukalta paikkansa lunastaneet Development teamin laskijat Jussi-Pekka Kinnunen ja Lauri Kolomainen. Rukan kilpailun flunssan takia väliin jättänyt Tapio Luusua avaa kautensa myös huomenna.

Joukkueen tavoite viikonloppuna on olla kokonaisuutena hyvin edustettuna finaaleissa eli 12 parhaan joukossa. Finaaleissa koko maailmancup joukkue omaa onnistuessaan mahdollisuudet kärkisijoihin. Kinnunen ja Kolomainen lähtevät hakemaan sijoitusta 25 parhaan joukkoon. Huomisessa kilpailussa starttaa yhteensä 65 miestä ja 37 naista.