Uutisen päiväys

12.12.2005← Takaisin

Kumparelaskijat tositoimiin

Kumparelaskun maailmancup käynnistyy keskiviikkona Ranskan Tignes’ssä. Suomen joukkue lähtee kilpailuun kuuden laskijan miehityksellä.

Joukkueessa laskevat Sami Mustonen, Mikko Ronkainen, Tapio Luusua, Harri Kyllönen, Eemeli Kallas ja Juuso Lahtela.
– Tignes’ssä on varsin talviset olosuhteet ja aurinko paistaa, mikä on varsin piristävää Suomen kaamoksen jälkeen, kertoi joukkueen päävalmentaja Pekka Lehtikallio ensimmäisten harjoitusten päätyttyä.
Kisarinne on vasta tehty, joten Lehtikallion mukaan etenkin kumpareet muuttuvat vielä ennen keskiviikon varsinaista karsintaa ja kilpailua. Hän oli kuitenkin tyytyväinen suojattiensa laskuihin uudessa kumpareikossa.
– Pojat laskivat teknisesti hyvin ja hypyt onnistuivat kaikilta. Mitään uutta ei enää laskuihin oteta mukaan, mutta pientä hienosäätöä tehdään vielä. Varsinaisesta kilpailusta voidaan siis odottaa hyviä tuloksia.
Hyvä tulos on ”vanhalle kaartille” eli Mustoselle, Ronkaiselle sekä Luusualle palkintopallisija tai vähintään loppukilpailupaikka eli sijoitus 12 parhaan joukkoon. Lehtikallion mielestä nuorille laskijoille paikka finaaliin olisi varsin onnistunut saavutus, onhan Tignes’n kisa Kallakselle ja Kyllöselle heidän ensimmäinen maailmancupin osakilpailunsa.
– Odotan, että loppukilpailussa nähdään 3–4 suomalaislaskijaa, hän laskeskeli.
Miesten kumparekilpailuun on ilmoittautunut peräti 70 laskijaa.

Tignes’s ohjelma keskiviikkona 14.12.2005:

klo 11.00 naisten kumparekarsinta
klo 11.45 miesten kumparekarsinta
klo 14.00 loppukilpailut

MTV3+ televisioi kisan keskviikkona klo 20.00. MTV3 televisioi saman kisan lauantaina 17.12. klo 11.35.