Uutisen päiväys

3.1.2007← Takaisin

Kumparelaskijat levollisin mielin kauden avaukseen

Kumparelaskijat pääsevät vihdoin avaamaan maailmancupkauden. Ensimmäinen kilpailu lasketaan lauantaina Kanadan Mt Gabrielissa.

Jos Keski-Euroopassa on vähäluminen talvi, niin ei Atlantin toisella puolellakaan lunta paljon ole. Rinne on saatu lumitykkien avulla kilpailukuntoon, ja on valmiina ottamaan maailman parhaat kumparelaskijat vastaan. Ensimmäiset kumparelaskun maailmancupin osakilpailut piti laskea joulukuun alussa Ranskassa, mutta kilpailut peruttiin lämpimän sään johdosta. Peruuntumiset muuttivat suunnitelmia, ja kisaaminen vaihtui kovaan harjoitteluun kotimaan lumilla. Rukatunturi tarjosi kumparelaskijoille läpi joulukuun hyvät olosuhteet harjoitteluun.

- Joukkueessa on hyvä fiilis. Rukan leirit sujuivat kaikilta hyvin. Leireillä hiottiin hyppyjä sekä laskettiin paljon kokonaisia kisalaskuja. Huomenna päästään harjoittelemaan Mt Gabrielin kisarinteeseen. Rinne on melko loiva ja hyppyjen rooli nousee korkealle, joten hyvä että Rukalla hiottiin hypyt kuntoon, kertoo päävalmentaja Pekka Lehtikallio.

Mt Gabrielin avaukseen lähdetään hakemaan omaa hyvää suoritusta ja sitä kautta menestymään.
- Harjoituksissa on kaikilla on kulkenut hyvin. Kaikki laskijat ovat jälleen kehittyneet. Samin, Tapion ja Juuson odotan taistelevan kärkisijoista heti ensimmäisistä kisoista lähtien. Harri ja Eemeli ovat ehdottomasti myös finaalitavaraa, mikäli saavat kisoihin samanlaisia laskuja kuin mitä harjoituksissa Rukalla on nähty. Kärki on tällä hetkellä maailmancupissa niin kova ja tasainen, että finaaliin ei todellakaan pääse helpolla, lopettaa Lehtikallio.

 

Luusua haluaa jo kisata

 

Viime vuoden maailmancup-avauksen Ranskan Tignesissä voittanut Tapio Luusua lähtee alkavaan kauteen innoissaan. Viime kaudella vaivanneet ongelmat ovat voitettu ja Tapio on valmis taas haastamaan maailman kärkinimet. Kumparelaskijoilla tulee olemaan kiireinen talvi, koska joulukuulta perutut kilpailut tullaan käymään kevään aikana.

- Joululoma meni kotona rauhoittuessa. Pyhätunturilla kävin välipäivinä laskemassa ja nyt tekee taas jo kovasti mieli rinteeseen ja kisaamaan. Huomenna päästään kisarinteeseen harjoittelemaan. Fiilis on hyvä ja voittamaan lähdetään, kertoo Tapio Luusua odotellessaan Torontoon eksyneitä matkatavaroita.

 

Kallaksen mielessä finaalipaikka

 

Kahdeksantoista vuotias muuramelainen Eemeli Kallas lähtee luottavaisin mielin kauden alkuun. Kauden päätavoitteeksi on ilmoitettu nuorten maailmanmestaruuskilpailut, mutta kokemuksen lisäksi Eemeli mielii finaalipaikkoja myös maailmancupista.

- Totta kai finaaliin pääsy on tavoitteena joka kisassa. Ei tänne asti turistimatkalle ole tultu, mutta ennen kaikkea on mukava päästä viimein kilpailemaan, ilmoittaa Eemeli Kallas.

 

Suomen joukkue:

 

Eemeli Kallas, Jyväskylän Freestyleseura

Harri Kyllönen, Pyhätunturin Slalomseura

Juuso Lahtela, Pyhätunturin Slalomseura

Sami Mustonen, Avalanche Ski Club

Tapio Luusua, Pyhätunturin Slalomseura

 

Mt Gabrielin kisa lasketaan lauantaina 6.1, kilpailu on ohi lauantaina kello 22.00 Suomen aikaan.

 

yhteyshenkilö: Antti Rautiainen 045-135 9436

 

Kuvapankissa julkaisuvapaita kuvia Kanadan ja USA:n kilpailuista:

http://digtator.dmp.fi/public/729f0a6cd445ecdd4263a28c6b5998c8