Uutisen päiväys

5.12.2007← Takaisin

Kumparelaskijat: kisakunto kohoaa kansainvälisessä fiiliksessä

Suomen kumparelaskijat ottavat huomenna torstaina mittaa toisistaan joukkueen välisessä harjoituskilpailussa. Maailmancupin avaukseen on aikaa viikko, ja kisakuntoa on viimeistelty Rukalla.


Freestylemaajoukkueen viimeistelyharjoitukset ovat sujuneet kansainvälisissä merkeissä Rukan harjoitusmäessä. Kilpailusuorituksien omaisia kokonaislaskuja on tehty 4–6 jokaisena harjoituspäivänä ja hypyt putoavat hyvin kohdilleen aikaisempaa hieman pienemmistä hyppyreistä.

 

- Kumparerinteen vaikeudesta riippuen valitsen kolmesta eri hypystä mitä kisassa hyppään, 720 asteisia off axis -hyppyjä ja back flippejä (taaksevoltti) ne ovat kaikki.  Muutin hyppyrepertuaaria jo ennen uusien sääntöjen voimaantuloa, ilmeisesti oikeaan suuntaan, Torinon olympialaisten kahdeksas Juuso Lahtela kertoo.

 

Kumparelaskijoiden harjoitusolot ovat vastanneet hyvin ensimmäisen maailmancupin kisaolosuhteita. Kansainvälistä väriä ovat Rukalle tuoneet muiden maiden joukkueet. Suomalaisten kanssa rinteessä ovat harjoitelleet Japanin ja Ruotsin maajoukkueet sekä australialainen olympiavoittaja Dale Begg-Smith. Rukasta on kasvamassa suomalaisten freestylereiden valmennuskeskuksen ohella myös kansainvälinen harjoittelukeskus.

 

- Ruka on takuuvarma paikka, pääsemme aina varmasti mäkeen. Mäki on joka kerta samassa hyvässä kunnossa, valaistus toimii, vaikka aurinko ei juuri nousekaan ja ennen kaikkea täällä on helppo harjoitella, kehuu Ruotsin maajoukkueen valmentaja Jonas Daunfelt vuoden 2005 MM-kisanäyttämöä.

 

Harjoitusrinteiden lisäksi ruotsalaiset hakevat Suomesta kisakokemusta aina, kun se vain on mahdollista.

 

- 15. ja 16. joulukuuta laskettaviin Suomen Freestyle Tourin kisoihin meiltä tulee pari viime vuonna loukkaantunutta maailmancupin laskijaa. Kisat ovat hyvin järjestettyjä ja urheilijamme testaavat mielellään kuntoaan täällä Rukalla ennen tammikuussa jatkuvaa MC-kiertuetta, Daunfelt kommentoi Suomeen suuntautuvia reissuja.

 

Myös Suomen maajoukkueen laskijat osallistuvat heti Tignes’n maailmancupin jälkeen laskettaviin Rukan kansallisiin kumparekilpailuihin.