Uutisen päiväys

5.5.2006← Takaisin

Kumparelaskijat jatkavat täydellä höyryllä kohti Madonnan MM-kisoja

Spekuloinnit freestylelaskijoiden jatkosta voidaan lopettaa. Mikko Ronkainen, Sami Mustonen ja Tapio Luusua jatkavat kilpailemista maailman huipulla. Kolmikko tulee muodostamaan kumparemaajoukkueen rungon.

Janne Lahtela ei ole vielä päätöstä uran jatkostaan tehnyt. Lahtela ilmoittaa tulevaisuuden suunnitelmistaan lähitulevaisuudessa. Kumparejoukkueeseen saadaan myös uutta verta, kun valmennusryhmään nostettiin useita nuoria ja nälkäisiä urheilijoita.

Kisaamista jatkava kolmikko on asettanut katseet tiukasti kohti maailmanmestaruuskisoja. Olympiahopeaa Torinossa voittanut Mikko Ronkainen ilmoittaa ensi kauden päätavoitteeksi menestymisen tammikuun mm-kisoissa.
- Katseet on suunnattu tiukasti kohti Madonnaa. Kaikki harjoittelu ja tekeminen suunnitellaan tammikuun lopussa käytäviä kisoja silmällä pitäen. Toki kesään mahtuu paljon muutakin kuin kovaa harjoittelua. Perheeseen syntyy esikoinen keskikesällä, mikä pitää miehen varmasti kiireisenä. Lapsen hoidosta saa mukavaa vastapainoa harjoitteluun ja voihan lastenvaunujen kanssa tehdä vaikka vetoja urheilukentällä, virnuili iloinen Ronkainen.

Myös viime kauden maailmancupin kolmosen Sami Mustosen lopettamishuhuilta voidaan viimeistään nyt leikata siivet. Päätös uran jatkumisesta kypsyi kevään lumilla herkutellessa.
- Päätöstä harkittiin pitkään. Mitään suurempaa syytä lopettamiselle en löytänyt. Keväthangilta ja tulevista maailmanmestaruuskisoista löytyi sopiva kipinä ja motivaatio uran jatkamiselle. Nyt täydellä höyryllä kohti Madonnan kisoja, kommentoi Mustonen.

Rone ja Sami saavat joukkueeseen kovaa seuraa kun kuluneen kauden avauskisan Tignesissä voittanut Tapio Luusua ilmoitti myös uran jatkuvan. Sairauden takia kesken jääneen viime kauden jälkeen Luusua uhkuu haluja harjoittelemaan ja kisamaan.
- Halu rinteeseen ja harjoittelemaan on kova. Kulunut kausi alkoi loistavasti, mutta loppu oli harmittava. Ensi kaudella Madonnan MM-kisat on jo tammikuun lopussa, sitä ennen on kuitenkin muutama maailmancupin kisa joissa pitää olla jo kovassa iskussa, kommentoi Luusua.

Maailmancupjoukkueen peräsimessä jatkaa tuttuun tapaan Pekka Lehtikallio, sopimus on mallia 1+1. Muiden joukkueiden valmennuskuviot jatkuvat samaan malliin.

Half pipe-joukkue nimettiin ensimmäistä kertaa freestylehiihdon historiassa. Half pipe-toimintaan starttaa kolmen urhelijan vahvuisella joukkueella. Valmentaja joukkueelle nimetään myöhemmin. Joukkueeseen kuuluu mm. viime kauden maailmancupin kokonaiskisan voittanut Kalle Leinonen. Joukkueen muista jäsenistä A-J Kemppainen laski viime kaudella yhden maailmancupin osakilpailun, sijoittuen kahdeksanneksi ja Johannes Rinne on ollut mukana mm. nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa.

Ski cross-joukkue jatkaa maailmancupin kiertämistä myöskin kolmen urheilijan voimin. Nuorten maajoukkue kumpareissa jatkaa toimintaansa viiden nälkäisen urheilijan voimin. Joukkueen päätähtäin on kansainvälisen kilpailukokemuksen kerääminen ja nuorten maailmanmestaruuskilpailut

KUMPARELASKU MAAJOUKKUE
Ronkainen Mikko, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Mustonen Sami, AVALANCHE SKI CLUB, KEMIJÄRVI
Luusua Tapio, PYHÄTUNTURIN SLALOM SEURA, PELKOSENNIEMI
Lahtela Juuso, PYHÄTUNTURIN SLALOM SEURA, PELKOSENNIEMI
Kyllönen Harri, PYHÄTUNTURIN SLALOM SEURA, PELKOSENNIEMI
Salonen Janne, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Kallas Eemeli, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Kolomainen Lauri, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA

SKI CROSS MAAJOUKKUE
Haukkala Juha, SEINÄJOEN HIIHTOSEURA
Vainio Juhani, PHS- ALPPI
Ruotsalainen Petri, RIIHIMÄEN KISKO

HALF PIPE MAAJOUKKUE
Leinonen Kalle, TAMPEREEN SLALOM SEURA
Kemppainen Antti – Jussi, RUKA SLALOM FREESTYLE
Rinne Johannes, SKI CLUB METAL FACTORY

NUORTEN MAAJOUKKUE
Kiramo Arttu, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Salonen Sami, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Nieminen Jonna, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Miettunen Ville, JYVÄSKYLÄN FREESTYLESEURA
Cedercreutz Isabella, FREESTYLESEURA MOEBIUS

Lisätietoja:
Antti Rautiainen 045-135 9436
Marko Mustonen 040-518 4559