Uutisen päiväys

5.2.2006← Takaisin

Kuitunen ylivoimainen perinteisellä

Virpi Kuitunen hiihti upeaan voittoon Davosin maailmancupin kymmenen kilometrin kilpailussa perinteisellä hiihtotavalla. Suomalainen jätti suosikkimatkallaan lähimmät kilpakumppanit yli puolen minuutin päähän.

Naisten kilpailun alkumatkaa hallitsivat kanadalaiset Sara Renner ja Beckie Scott. Kuitunen pystyi kuitenkin pitämään vauhtinsa parhaiten matkan edetessä. Puolen matkan jälkeen suomalainen johti kilpailua ja lisäsi etumatkaa muihin jokaisella potkulla. Maalissa eroa toiseksi hiihtäneeseen Sara Renneriin oli 32 sekuntia. Beckie Scott hyytyi viimeisillä kilometreillä ja kilpailun kolmanneksi kiilasi Slovenian Petra Majdic.

Voitto oli Kuituselle kauden ensimmäinen maailmancupissa.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät Aino-Kaisa Saarinen (10:s), Kati Venäläinen (19:s) ja Riitta-Liisa Lassila (24:s). Kirsi Välimaa oli 44:s.

Virpi Kuitunen paranteli Davosin viikonlopun aikana huomattavasti asemiaan maailmancupin kokonaiskilpailussa. Hän on nyt neljäntenä 104 pistettä johtavaa Marit Björgeniä jäljessä. Viime aikoina sairastellut norjalainen Björgen ei ollut sunnuntaisessa kilpailussa mukana kovan pakkasen takia. Davosissa oli noin 11 astetta pakkasta ja aurinkoinen, upea talvikeli.

Viikonlopun suoritustensa ansiosta Kuitunen on yksi kovimmista suosikeista Torinon olympialaisissa.

Naisten valmentaja Ismo Hämäläinen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen Kuitusen menoon, vaikkakin uskoi vauhtiin vielä löytyvän pientä lisää.

- Tänään oli yksi urheilija selvästi ylitse muiden. Toivotaan, että Virpillä löytyy vielä pieni napsu olympialaisiin, Hämäläinen sanoi.

- Aino-Kaisan sija oli kohtuullinen, mutta hän tarvitsee vielä vähän rauhoittamista ennen Torinoa. Katilta oli yksi parhaista perinteisen hiihdoista. Riitta-Liisalta ei oikein löytynyt kierroksia. Kirsin hiihdosta ei tullut oikein mitään, Ismo Hämäläinen kommentoi muiden naisten menoa.

Suomen joukkue matkusti kilpailun jälkeen välittömästi takaisin majapaikkaansa Livignoon. Siellä heillä on seuraavien päivien aikana ohjelmassa huilia ja valmistautumista matkustukseen olympiapaikalle.

Tulokset: www.fis-ski.com

Lisätietoja: www.davosnordic.ch

 

Salla Kekki