22.2.2006← Takaisin

Kuitunen sprintin viides - Kanadan Crawford ylläysvoittaja

Suomen Virpi Kuitunen voitti naisten sprintin B-finaalin ja oli viides. Naisten voittaja oli Kanadan Chandra Crawford , toinen Saksan Claudia Kûnzel ja kolmas Venäjän Alena Sidko.

Vaikka Virpi Kuitunen joutui lähtemään kisaan epävarmassa tilanteessa, kun hänellä aamulla ennen hiihtoa oli kuumetta, hän selvitti tiensä puolivälierästä välierään helpon näköisesti. Valitettavasti välierähiihdossa tuli pienoinen arviointivirhe ja se maksoi finaalipaikan. Kuitunen oli erän kolmas ja ulkona finaalista. B-finaalissa hän loppukirissä kuittasi Norjan Gömlen ja sijoittui näin viidenneksi.

Aino-Kaisa Saarinen hiihti vahvan näköisesti karsinnassa. Pieni kolarointi puolivälierässä pudotti kuitenkin asemia ja tuloksena oli erän kuudes sija. Myös Kati Venäläinen pääsi karsinnasta jatkoon, mutta ei siitä eteenpäin. Hän oli puolivälieränsä kuudes.

Elina Hietamäki jäi varsinaisen kilpailun ulkopuolelle, 42:s.

Ruotsin Björn Lind otti omansa

Jos naisten sprinttiin saatiin yllätysvoittaja, samaa ei voi sanoa miesten sprintistä. Ruotsin Björn Lindin voittokulkua ei pysäytä kukaan. Hän eteni kultaan miten tahtoi. Hopeasijalla puolestaan nähtiin jälleen ranskalaisyllätys. Ranskan Roddy Darragon oli maalissa onnensa kukkuloilla voitettuaan loppukirissä Ruotsin kokeneen sprinttitykin Tobias Fredrikssonin. A-finaalin neljäs oli Italian Christian Zorzi.

Suomen miehistä Keijo Kurttila ja Lauri Pyykönen selvisivät karsinnasta puolivälieriin sijoilta 22 ja 26. Molempien kohtalona oli jäädä puolivälieriin. Kurttila oli eränsä viides ja Pyykönen kuudes. Sami Jauhojärven tie päättyi alkukarsintaan. Hän oli 61:s.

Sprinttikilpailussa yllättävää oli ehkä Ruotsin naisten jääminen mitaleilta ja ennen kaikkea se, että Norjan vaisu meno jatkui. Hurjaa mitalisumaa ennustaneet norjalaiset jäivät ilman mitalia.