Uutisen päiväys

26.11.2006← Takaisin

Kuitunen murskaavan ylivoimainen Rukalla

Virpi Kuitunen paineli alusta saakka omaa vauhtiaan ja voitti lopulta Rukan Nordic Openingissa naisten perinteisen hiihtotavan kympin murskaavalla 44,1 sekunnin erolla Norjan Marit Björgeniin.

Voitto oli Kuituselle uran viides maailmancupissa. Sateisessa säässä Kuitunen antoi suuren kiitoksen voitostaan myös huoltoryhmän suuntaan, joka oli työstänyt sukset huippukuntoon.
”Oli ihan mieletön suksi – väsymyksestä huolimatta pystyin hiihtämään rennosti. Aikaero oli yllätys, odotin tiukempaa taistelua”, Kuitunen sanoi hymyillen.

Kuitunen aloitti hyvin ja onnistui toivomallaan tavalla vauhdin säilyttämisessä loppuun asti. Voittoon hän alkoi uskoa stadionille tultaessa viimeisessä nousussa.
”Aamulla ei itsellä ollut niin hyvä olo, kuin olisin toivonut. Tuntemuksena tämä hiihto ei kyllä ollut uran paras”, lauantain sprintissä kakkoseksi yltänyt espoolainen tuumi.

Maailmancupin pisteille hiihti neljä suomalaisnaista. Kuitusen takana Aino-Kaisa Saarinen oli kahdeksas, Riitta-Liisa Roponen 12:s ja Pirjo Manninen 19:s.

”Olen tosi tyytyväinen, perinteisen hiihdoksi tämä oli erittäin hyvä – antaa takaa-ajoa ajatellen lisämahdollisuuksia”, Roponen tuumi.

Manniselle 19;nnen sijan tuonut hiihto oli tuntemuksiltaan toivotunlainen.

”Tältä sen pitää tuntuakin. Rento, hyvä suoritus”, Manninen sanoi.

Lisätietoja: http://www.nordicopening.com/