Uutisen päiväys

10.3.2009← Takaisin

Kuitunen ja Perälä eivät kilpaile Trondheimin maailmancupeissa

    Maastohiihdon maailmancupissa neljäntenä oleva Virpi Kuitunen joutuu jättämään Trondheimin osakilpailut 12. ja 14.3. väliin sairastumisen vuoksi. Kirsi Perälä on loukannut selkänsä ja hänkin joutuu jäämään pois Trondheimista.

    Kuitunen sairastui Liberecin MM-kisoissa flunssaan, mutta toipui kilpailukuntoon viikonvaihteen Salpausselän kisoihin. Sunnuntaina iskenyt vatsatauti ja kuume johtivat siihen, että Kuitunen toipuu tämän viikon kotonaan.

    ”Vatsatauti ja kuume verottivat entisestään vointia. Nyt on pakko tervehtyä ja yrittää kuntoon Ruotsiin cupin päätösosakilpailuihin. Olo on parempaan päin, mutta eilen (maanantaina) oli vielä kuumetta 38”, Kuitunen sanoi.

    Trondheimissa naisten ohjelmassa on torstaina sprintti ja lauantaina 30 kilometriä, molemmat perinteisellä hiihtotavalla. Trondheimin jälkeen maailmancupissa on jäljellä enää maailmancupin finaalitapahtuma, jossa kilpaillaan neljä osakilpailua Tukholmassa (18.3.) ja Falunissa (20.-22.3.).

    Trondheimin sprintissä suomalaisedustus kutistui kolmeen, kun myös Kirsi Perälä joutuu jättämään kisan väliin loukattuaan selkäänsä hiihtoharjoituksessa tiistaina.

    "Välilevyperäistä, koskaan aiemmin se kipu ei ole tullut näin yllättäen kesken kovan treenivedon, ihan kuin joku olisi puukon työntänyt kesken tasatyönnön", Perälä kuvasi kipuaan.