Uutisen päiväys

26.10.2007← Takaisin

Kristallipallojen metsästys alkaa huomenna

Sölden on valmiina avaamaan alppihiihdon maailmancup-kauden. Niin ovat myös Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen, jotka hyppäävät kisa-asuun ensimmäistä kertaa tänä talvena.

Kauden päätavoitteiksi Tanja Poutiainen on asettanut kahden kristallipallon voittamisen. Mahdollisuudet tavoitteen saavuttamiseen ovat olemassa, mutta metsästys on aloitettava heti kauden alusta lähtien. Lauantaina Poutiainen olisi tyytyväinen palkintopallisijoitukseen.

 

- Kesän ja syksyn aikana olen kehittynyt tähän pisteeseen, ja mielestäni olen valmis huomiseen kisaan. Kauden avaus on tärkeä, mutta tämä on kuitenkin vain yksi kisa pitkä kauden aikana, miettii Poutiainen tuntojaan ennen lauantaista suurpujottelukilpailua.

 

Toistaiseksi joukkueella vertailukohtana ovat ainoastaan treenilaskut ja Poutiainen myöntääkin, että kilpailu on aina eri juttu kuin harjoitukset.

 

Sanni Leinonen kertoo oman kunnon arvioimisen olevan vaikeaa ennen kauden ensimmäistä kilpailua. Leinosen onneksi hänen on kuitenkin hyvä ottaa mittaa Poutiaisesta, joka pystyy nousemaan maailmancupissakin korkeimmalle pallille.

 

- Viime kauden suurpujottelut lopetin sijoitukseen toisella kierroksella, joten siitä lähdetään, että nyt tulee se toinen sijoitus 30 parhaan joukkoon, kertoo Leinonen omista tavoitteistaan.

 

Ison lähtönumeron, mikä tarkoittanee yli 50 menevää numeroa, vaikutukset näkyvät vasta kilpailun kuluessa. Jos rinne pysyy kovana, on Leinosella hyvät mahdollisuudet laskea hyvä tulos myös valmentaja Janez Slivnikin mielestä.

 

- Tanja voi voittaa koska vaan, hän kuuluu ehdottomasti maailman seitsemän parhaan suurpujottelijanaisen ryhmään. Tanjan kokemus on huippukova ja hän on laskenut koko syksyn korkealla tasolla. Aurinkoisen kelin lisäksi odotan molemmilta tytöiltä, että he tekevät huomenna kisassa sen, mitä ovat näyttäneet minulle harjoituksissa, kommentoi Slivnik MC-avauksen tavoitteita.

 

Söldenin suurpujottelun avauslasku lasketaan lauantaina 27.10. klo 9.45 alkaen paikallista aikaa. Kilpailu päästään viemään läpi todennäköisesti muutaman asteen pakkasessa jäätiköllä. Suomen edustajien lähtönumerot selviävät vasta myöhemmin illalla.