Uutisen päiväys

8.3.2009← Takaisin

Kowalczyk ylivoimaiseen voittoon naisten kympillä

Pirjo Muranen oli parhaana suomalaisena kuudes vapaalla kympillä naistenpäivänä Salpausselällä. Ylivoimaiseen voittoon hiihti Puolan Justyna Kowalczyk ja Ruotsin Charlotte Kalla oli toinen. Norjan Marthe Kristofferssen oli kolmas.

Muista suomalaisista Riitta-Liisa Roponen oli yhdeksäs, Riikka Sarasoja 17:s, Kaisa Mäkäräinen 29:s, Krista Lähteenmäki 30:s ja Virpi Kuitunen 33:s.

"Hyvää hiihtoa, vaikka pelkäsin kuinka lihakset jaksavat eilisen kisan jälkeen. Hengitys toimi, jalat toimivat, eli hiihto kulki mainiosti", syntymäpäiväsankari Muranen totesi kisan jälkeen.

Roposen hiihto kulki myös mallikkaasti. Suomalainen oli tyytyväinen suoritukseensa.

"Perushyvää hiihtoa. Ei huonoa, eikä liian hyväkään", Roponen kommentoi.

Riikka Sarasojalla oli syytä hymyyn sunnuntaina, kun hän nappasi uransa parhaimman sijoituksen normaalimatkalla.

"Hyvää hiihtoa, vaikka eilinen painoi hieman jaloissa. Alusta lähtien kuitenkin jaksoin tehdä töitä", Sarasoja lisäsi omasta suorituksestaan.

Ampumahiihtäjänä tunnettu Mäkäräinen ei vaihda lajiaan maastohiihtoon, vaikka sunnuntaina pääsi maailmancupin pisteille. Mäkäräiselle maastohiihto startti oli kolmas tälle talvikaudelle.

"Laskuosuudella jäin hieman edellä hiihtäviin, vaikka sukset olivat hyvät. On tämä erilaisempaa kuin ampumahiihto. Kyllä ampumahiihdon pariin jään", Mäkäräinen naurahti.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu 12.-14,3, Norjan Trondheimissa.

Tulokset: www.fis-ski.com
Lisätietoja Salpausselän kisoista: http://www.lahtiskigames.com