Uutisen päiväys

28.2.2009← Takaisin

Kowalczyk otti toisen kultamitalin – Roponen parhaana suomalaisena kuudes

    Riitta-Liisa Roponen oli parhaana suomalaisena kuudes vapaalla hiihtotavalla hiihdetyn 30 kilometrillä. Puolan Justyna Kowalczyk vei kultaa ja Venäjän Jevgenia Medvedeva ylsi hopealle. Ukrainan Valentina Shevtshenko otti pronssia.

    Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen oli seitsemäs, Pirjo Muranen oli kymmenes ja Riikka Sarasoja oli 25:s. Virpi Kuitunen keskeytti.

    Toisen kultamitalinsa ottaneen puolalaisen loppukiri oli muille liikaa.
    Roponen hiihti päämatkallaan erinomaisesti, vaikka jäikin ilman mitalia. Hän oli tänään paras suomalainen.
    ”Ei ole itku kaukana, mutta nyt olen tosi tyytyväinen. Sukset olivat todella hyvät. Kaikkeni annoin ladulla, joten kuudes sija tyydyttää paljon”, Roponen kertoi Ylen haastattelussa.
    Saarinen menetti sauvansa yhteentörmäyksessä reilun 20 kilometrin jälkeen, mutta sai kiinni kärkijoukon. Saarinen ei pystynyt ottamaan viidettä mitaliaan näissä arvokisoissa, mutta hän on ehdottomasti yksi kisan kuningattarista.
    ”Epäonnea oli mukana, mutta onneksi sain nopeasti uuden sauvan. Vähän paukkuja meni turhaan, mutta pääsin aika helposti kärjen mukaan. Ei voi enempää vaatia, hyvät kisat”, Saarinen totesi.
    Muranen piti alkukilometreillä hyvää vauhtia Saarisen kanssa. Muranen ei kuitenkaan pystynyt olemaan loppuun saakka kärjen mukana. Hän joutuikin hiihtämään maaliin saakka yksin.
    ”Olen erittäin tyytyväinen. Rohkea hiihtoa, joten kymmenes sija on hyvä saavutus. Kisat menivät nappiin”, Muranen totesi iloisena.

    Kuituselle jo alkuvauhti oli liikaa, eikä hän päässyt kärkijoukkoihin mukaan. Kuitusen mitalisaaliiksi jäi kaksi kultaa, jotka tulivat parisprintistä ja viestistä.

    "Selkä oli keskeytyksen syynä, lihasten kanssa on ollut koko ajan taistelua. En päässyt kärkijoukkoihin mukaan, joten muut sijat eivät kiinnosta. Maailmancupin kisoihin satsaan täysillä", hieman flunssainen Kuitunen sanoi Ylen haastattelussa.
    Sarasojakaan ei ottanut Liberecistä arvokisamitalia, mutta aikuisten arvokisojen ensikertalainen on ollut tyytyväinen omiin suorituksiin.
    MM-kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina, kun ohjelmassa on miesten vapaalla hiihtotavalla hiihdettävä 50 kilometriä.

    Lisää tuloksia www.fis-ski.com

    Kertaa suomalaisten MM-kisatunnelmat täältä