Uutisen päiväys

14.2.2009← Takaisin

Kowalczyk jälleen vahva perinteisen kympillä – Saarinen 7:s

    Suomalaisnaiset jäivät kauas puolalaisesta ja samalla ilman palkintopallisijoituksia. Aino-Kaisa Saarinen oli Valdidentrossa parhaana sinivalkoisena seitsemäs ja Virpi Kuitunen kymmenes.

    Justyna Kowalczyk antoi jälleen vahvan näytön kunnostaan perinteisen kympillä halliten kilpailua alusta loppuun. Puolalainen sivakoi Italian Valdidentrossa voittajaksi Aino-Kaisa Saarisen ja Virpi Kuitusen paraatimatkalla vajaan viikon ennen Liberecin MM-hiihtoja, joskaan ei yhtä ylivoimaisesti kuin muutamaa viikkoa aiemmin Otepäässä.

    Muukaan kärkikolmikko ei tarjonnut yllätyksiä, vaikka sinivalkoisia hiihtäjättäriä ei tänään palkintopallilla nähty. Italian Marianna Longa antoi viitteitä nousujohteisesta kunnostaan ollen toinen 12,4 sekuntia Kowalczykia perässä. Kolmas oli eilen jo sprintticupin voiton varmistanut Petra Majdic. Slovenialainen jäi Kowalzcykista jo 30,3 sekuntia.

    Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi maailmancupin johtaja Aino-Kaisa Saarinen, joka lykki seitsemänneksi jääden Kowalzcykista 49 sekunnin päähän. Yleensä perinteisellä kympillä vahva Virpi Kuitunenkaan ei päässyt tänään parhaaseen vauhtiin, vaan oli lopputuloksissa vasta kymmenes jääden voittajasta yli minuutin päähän. Riikka Sarasoja oli 24:s ja tyytyväinen suoritukseensa.

    ”Alkuun kone ei oikein ottanut kierroksia, mutta loppua kohden nousin hyvin. Olen tyytyväinen, että näinkin paljon tuli pisteitä,” iloitsi Sarasoja.

    Aino-Kaisa Saarinen ei puolestaan nähnyt hiihtonsa jälkeen aihetta iloon.

    ”Ei ollut hääppöistä tänään,” tokaisi Saarinen. Kahtena viiden kilometrin lenkkinä korkeassa ilmanalassa hiihdetyssä kilpailussa ilmeni myös Saariselle täysin uusia vaikeuksia.

    ”Toisella kierroksella en meinannut saada henkeä. Oireet olivat kuin astmaoireita. Ei ole ennen tällaista tapahtunut,” kuvaili Saarinen vaikeuksiaan, mutta väläytti myös tuttua iloista asennettaan.

    ”Toivottavasti nämä olivat vain huonon päivän oireita, MM-voittoa lähden tältä matkalta edelleen tavoittelemaan,” viittasi Saarinen MM-Libereciin, jossa samalla matkalla kilpaillaan jo ensi torstaina.

    Myös Virpi Kuitusen tunnelmat olivat kilpailun jälkeen mollivoittoiset, mutta uskoo Saarisen tapaan mahdollisuuksiinsa Liberecissä.

    ”Tänään ei toiminut mikään. Tulos oli sen mukainen,” napautti Kuitunen. ”Toivottavasti huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa.”

    Päävalmentaja Magnar Dalenkaan ei päässyt paukuttelemaan henkseleitään.

    ”Sanotaan, että joskus niskaan tulee kylmä suihku ja tänään se tuli. En kuitenkaan ole huolissani MM-kilpailuista. Uskon, että tytöt taistelevat siellä mitaleista,” vakuutteli Dalen suojattiensa tapaan.

    Myös maailmancupin kärki koki muutoksia. Aino-Kaisa Saarinen saa edelleen kantaa keltaista johtajanliiviään, mutta Petra Majdic kavensi tänään eroa ja se on nyt vain 26 pistettä. Virpi Kuitunen sai tehdä kolmannelta sijaltaan tilaa Kowalczykille.

    Tulokset ja maailmancupin tilanteet: www.fis-ski.com