Uutisen päiväys

4.2.2006← Takaisin

Kowalczyk jälleen nuorten maailmanmestari

Puolan Justyna Kowalczyk oli jälleen kärjessä, kun Karnjissa hiihdettiin alle 23-vuotiaiden takaa-ajo. Seuraavat sijat menivät Venäjälle. Suomen Silja Tarvonen pinnisti sijalle 19.

Muut mitalit matkasivat Venäjälle, sillä Irina Artemova otti hopeaa ja Julia Tshekalova pronssia. Artemova jäi voittajasta 26,5 sekuntia ja Tshekalova ylitti maalilinjan 39,8 sekuntia Kowalczykia perässä.

Tarvonen jäi kilpailun voittaneesta Kowalzcykista lopulta 2.57,1 minuuttia. Hän nosti sijoitustaan hienosti vapaan osuudella, sillä vaihtoon tulteaessa suomalainen majaili 24:ntenä.

- Olen ihan tyytyväinen. Suksi oli tänään aivan mahtava. Perinteinen on oikeastaan ollut minulle pitkää jo se haastavampi, Tarvonen kommentoi.

Suomen nuoresta joukkueesta myös Tarvonen on edustuskelpoinen seuraavien kahden vuoden ajan alle 23-vuotiaissa.

- Kisoihinkin olen kokonaisuutenakin ihan tyytyväinen, koska mukana on niin paljon vanhempiakin urheilijoita, Tarvonen summasi.

Mona-Liisa Malvalehto ei ollut selvästikään ehtinyt palautua torstain perinteisen matkasta ja jäi lopulta 37:nneksi (-5.18,9). Sairauksien kanssa tällä kaudella kamppaillut suomalainen tunsi jo alussa, että olo ei ollut paras mahdollinen.

- Heti ensimmäisessä nousussa jalat alkoivat kramppaamaan. Siitä eteenpäin minä sitten vain hiihtelin, Malvalehto totesi.

Alle 23-vuotiaiden valmentaja Vesa Mäkipään arvion mukaan kisat sujuivat jokseenkin niin, kuin osattiin odottaa.

- Tonin hiihto oli todella hieno. Arvelin etukäteen, että hän pystyy yltämään kahdeksan sakkiin. Tämä oli nyt se sija, mikä hänelle kovassa seurassa tarjottiin. Oikeastaan Toni hiihti koko kisojen aikana niitä sijoituksia, mihin tiesimme hänen pystyvän, Mäkipää analysoi.

- Tänään Siljan suoritus oli odotetun hyvä, kun taas Mona-Liisa ei ole selvästikään vielä täydessä kunnossa. Kokonaisuutena ihan kelpo sijoituksia nuorelta joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden kisoihin, kun monet urheilijoistamme ovat vielä edustuskelpoisia, Mäkipää totesi.

Tulokset:
Alle23-vuotiaat, naiset 15 km

1. Justyna Kowalxzyk POL  44,14,70
2. Irina Artemova RUS  44.41,20
3. Iulia Tchekaeva  RUS  44.54,50

19. Silja Tarvonen Suomi  47.11.80
37. Mona-Liisa Malvalehto 49.33,60