Uutisen päiväys

18.3.2021← Takaisin

Kotimainen hiihtokausi huipentuu SM-hiihtoihin Ristijärvellä ja Suomen Cup -finaaliin Rukalla

Maastohiihdon Suomen Cupin 10-vuotisjuhlakautta on jäljellä vielä kolmen henkilökohtaisen kilpailun ja kahden viestin verran. Seuraavaksi pisteistä hiihdetään SM-kilpailuissa Ristijärvellä 26. –28. maaliskuuta ja finaalitapahtuma kilpaillaan Rukalla 9. –10. huhtikuuta.

Miesten cup-voitossa on tiukasti kiinni Joni Mäki, jonka etumatka Perttu Hyväriseen on 179 pistettä. Naisten cupissa on tiukempaa, sillä Anne Kyllösen johto Laura Monoseen on vain 90 pistettä. Viesticupissa edessä on tiukkoja voittokamppailuja. Miehissä Puijon Hiihtoseura johtaa Pohti Ski Teamiä 60 pisteellä ja kolmantena oleva Jämin Jännekin on vain 152 pisteen päässä kärkipaikasta. Naisten viesticupissa Kainuun Hiihtoseuran johto Hämeenlinnan Hiihtoseuraan on 40 pistettä ja kolmantena oleva Vuokatti Ski Team Kainuu on vain 168 pisteen päässä.

Suomen Cup -kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo iloitsee, kuinka poikkeuksellisenakin talvena Suomen Cupin juhlakaudesta on jo neljä tapahtumaa saatu onnistuneesti vietyä läpi.

– Olen erittäin ylpeä kisajärjestäjien panoksesta tähän saakka jo pidetyissä tapahtumissa ja toivotan hurjasti tsemppiä Ristijärven sekä Kuusamon suuntaan. Urheilullisesti panosta on vielä niin henkilökohtaisella kuin viestipuolellakin, mikä on aina hyvä juttu. Koko meidän hiihtoyhteisö saa tietysti olla tyytyväinen siitä, että tuote kiinnostaa; miljoonaa hipovat TV-katsojaluvut vetävät nöyräksi, Koivusalo sanoo.

Ristijärvellä mitaleista kilpaillaan Saukkovaaran maisemissa hiihtäjien kehumissa maastoissa, joissa riittää tälläkin kertaa sekä lunta että haastetta.

– Tosi haastavat maastot, tosi pitkiä työpätkiä varsinkin vitosen lenkillä. Mielenkiintoinen viisikymppiä on varmasti tulossa, sanoo Puijon Hiihtoseuran Joonas Sarkkinen.

Sarkkisella on Ristijärveltä mukavia muistoja, sillä hän voitti nuorten SM-kilpailuissa samoissa maisemissa kaksi mestaruutta vuonna 2014. Niihin muistoihin kelpaa palata vuosia myöhemminkin, mutta tällä kertaa haussa on kultaa viestissä. Puijon Hiihtoseura johtaa viesticupia eikä joukkuetta haittaa lainkaan, että cupin kolmimiehisten joukkueiden sijaan SM-viestissä hiihdetään jälleen neljällä miehellä.

– Aika harvalla seuralla löytyy neljää todella kovaa hiihtäjää, joten mitaleista taisteleva porukka on kapeampi. Meillä kultamitali on se, mitä lähdemme viestissä hakemaan, Sarkkinen sanoo.

Ristijärvelläkin kilpaillaan koronatilanteesta johtuen ilman yleisöä, mutta järjestäjien työtä voi tukea ostamalla virtuaalilipun 28. maaliskuuta mennessä. Lisätietoja ja ohjeet lipun ostoon: V. ja U. seura Ristijärven Pyry r.y. - SM-hiihdot 2021 (ristijarvenpyry.fi)   

Lisätietoja kisoista: www.hiihdonsuomencup.fi ja www.ristijarvenpyry.fi sekä somekanavissa @hiihdonsuomencup ja @ristijarvenpyry