Uutisen päiväys

10.3.2006← Takaisin

Kostelicin ylivoimaa Levin pujottelussa – Poutiainen viides

Kroatian Janica Kostelic otti ylivoimaisen voiton Levin pujottelun maailmancupin ensimmäisessä osakilpailussa. Hän voitti toiseksi laskenutta Ruotsin Anja Pärsonia peräti 1,47 sekuntia ja kolmanneksi sijoittunutta Itävallan Kathrin Zetteliä 2,65 sekuntia. Suomen Tanja Poutiainen teki kauden parhaan sijoituksensa maailmancupissa ja laski viidenneksi.

Kostelic ei jättänyt kenellekään jossittelun varaa, sillä hän kasvatti johtoaan huikeasti (1,17 sekuntia) toisella kierroksella. Erot kasvoivat myös muiden kärkilaskijoiden kesken, sillä 10. sijalle laskenut Saksan Monika Bergmann-Schmuderer jäi voittajasta 4,01 sekuntia.
– Rata oli paha. Näin ensimmäiset kymmenen laskijaa televisiosta ja kaikilla oli ongelmia. Tullessani ensimmäiselle portille, säikähdin, että mitähän tästä tulee. Sitten pystyin keskittymään ja tulinkin lopun ihan hyvin, Kostelic totesi kisan jälkeen.
Pärson, joka on taistellut polvikipuja vastaan jo parin viikon ajan, ei kauaa viipynyt kisa-alueella palkintojenjaon jälkeen. Ruotsalaisen polvea hoidettiinkin heti kilpailun jälkeen kylmällä. Kolmanneksi sijoittunut Zettel teki toisessa laskussaan keskipätkällä ison virheen ja oli yllättynyt palkintopallisijoituksestaan.
– En ollut uskoa maalissa, että olin kolmas. Olen todella tyytyväinen sijoitukseeni, Zettel totesi ja kertoi paikallisen yleisön tehneen häneen vaikutuksen ystävällisyydellään.
– Tunnelma Levillä on erilainen kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. On ollut hienoa laskea täällä. 

Askel eteenpäin 

Kotiyleisön kannustuksesta huolimatta Tanja Poutiainen ei napannut Levillä kauden ensimmäistä maailmancupin palkintopallisijoitustaan. Viides sija ei rovaniemeläistä riehaannuttanut, ja hän totesikin etenevänsä hitaasti, mutta varmasti.
– Askel kerralla mennään eteenpäin. Toivottavasti lauantaina hypätään yhden askeleen yli, hän sanoi.
Levin Black-rinteen jyrkkä osuus aiheutti monelle laskijalle ongelmia, mutta Poutiaisen mielestä toisella kierroksella ei kohdan vaikeus enää ollut jäinen pinta, vaan kaikkia pomputtanut kuoppaisuus.
– Toisessa laskussani en tehnyt yhtä selvää virhettä kuin ensimmäisellä. Annoin vain mennä kovaa. Kun tekee kauden parhaan tuloksen kotiyleisön edessä, täytyy olla tyytyväinen, Poutiainen totesi.
Myös päävalmentaja Michael Bont oli lopulta tyytyväinen Poutiaisen tulokseen, vaikka hän odottikin parempaa.
– Se on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Meidän pitää ajatella realistisesti ja pujottelussa sijoitukset 5–6 ovat tällä hetkellä meille realismia.
Muita suomalaisia ei toisella kierroksella nähty, sillä sekä Henna Raita (34.), Marika Ollikka (42.), Sanni Leinonen (43.) ja Noora Haterma (45.) karsiutuivat, Tii-Maria Romar laski ulos. Bont oli kuitenkin tyytyväinen erityisesti nuorien laskijoiden tuloksiin.
– Sanni ja Tii-Maria taas näyttivät, mihin pystyivät, Bont kehui.