17.3.2006← Takaisin

Kostelic ylivoimainen Åren pujottelussa, Poutiainen neljäs

Kroatian Janica Kostelic sinetöi pujottelucupin voiton laskemalla ykköseksi kauden viimeisessä pujottelussa. Marlies Schild sijoittui toiseksi ennen kotiyleisön suosikkia Anja Pärsonia. Tanja Poutiainen päätyi neljänneksi, Henna Raita oli 15:s.

Eilen torstaina naisten alppihiihdon maailmancupin kokonaisvoiton varmistanut Janica Kostelic jatkoi hyviä otteitaan Åren pujottelurinteessä. Kroatialainen oli jo ennen kisaa varmistanut myös pujottelucupin kokonaisvoiton. Kostelic ei kuitenkaan säästellyt turhia, vaan kellotti kummallakin kierroksella nopeimman ajan. Itävallan Marlies Schild jäi lopulta 0,87 sekuntia Kostelicille, ja kolmanneksi sijoittunut Ruotsin Anja Pärson jäi kärkisijasta runsaan sekunnin. Suomen Tanja Poutiainen pujotteli molemmat kierrokset varmasti ja valtasi yhdessä Yhdysvaltojen Resi Stieglerin kanssa kilpailun neljännen sijan. Sjoitus on Poutiaisen paras tämän kauden pujotteluissa.

Jo ensimmäisellä kierroksella kilpailun kärkikolmikko erottui muista laskijoista. Kostelic jätti Pärsonia 0,13 sekuntia ja Schildiä kolme sekunnin kymmenystä. Poutiainen selvisi rinteestä ilman kummempia virheitä ja ensimmäisen kierroksen jälkeen rovaniemeläinen löytyi listalta kuudentena. Viimeisenä radalle startannut Henna Raita yllätti positiivisesti nappaamalla kymmenen paikan, eroa kärkeen oli kuitenkin 1,65 sekuntia.

Toisella kierroksella Raita ei kuitenkaan onnistunut samaan tapaan kuin ensimmäisessä suorituksessaan. Useille kilpailijoille vaikeuksia tuottanut loppujyrkänteen alku koitui myös Raidan kohtaloksi, mutta lahtelainen pystyi kuitenkin puristamaan maalin asti ollen kunniataulukossa lopulta 15:s.

Poutiainen onnistui kohtuullisesti toisessa laskussaan ja maalissa suomalainen jakoi kärkisijan Resi Stieglerin kanssa. Kolmanneksi viimeisenä rinteeseen sännännyt Schild pystyi kuitenkin pitämään kaksikon turvallisen välimatkan päässä. Pärson puolestaan menetti etumatkansa itävaltalaiseen jo radan alkuosuudella eikä kyennyt lopussa kuromaan eroa kiinni. Viimeisenä matkaan lähtenyt Kostelic piti päänsä kylmänä ja repi eroa Schildiin lopulta lähes yhdeksän kymmenystä.

Pujottelucupin kristallipallon nappasi Janica Kostelic 740 pisteellä perässään Schild ja Pärson. Poutiainen nousi tämän päivän esitysten ansiosta viidenneksi ohi Itävallan Nicole Hospin, joka laski ulos toisen laskun viimeisillä porteilla.

Huomenna naisten urakka jatkuu suurpujottelulla.