4.3.2006← Takaisin

Kostelic superalppiyhdistetyn nopein, Poutiainen 19:s

Kroatian Janica Kostelic löi Ruotsin Anja Pärsonin 0,13 sekunnilla Norjan Hafjellissä käydyssä superalppiyhdistetyssä. Tanja Poutiainen päätyi hyvän pujotteluosuuden ansiosta sijalle 19.

Kauden toinen superalppiyhdistetyn kilpailu päättyi odotetusti kroatialaisjuhliin. Lillehammerin olympiamaisemissa käydyssä kilpailussa Janica Kostelic kellotti super-G:ssä ja pujottelussa nopeimman yhteisajan. Ruotsin Anja Pärson jäi lopulta Kostelicista 0,13 sekuntia. Kolmanneksi ylsi loistavasti pujotellut Itävallan Marlies Schild.

Kostelic kaappasi kärkipaikan jo kilpailun ensimmäisellä osuudella. Kroatialainen hyökkäsi aggressiivisesti super-G:ssä ja ylitti maalilinjan nopeimmalla ajalla yhdessä Michaela Dorfmeisterin kanssa. Eilisessä supersuurpujottelukisassa kuudenneksi sijoittunut Pärson laski varmasti polvivaivoistaan huolimatta ja oli kärkikaksikkoa jäljessä vain reilut neljä kymmenystä.

Torinossa olympiakultaa pujotellut Pärson jatkoi hyviä otteitaan toisella osuudella ja laski koko porukan nopeimman ajan. Hänen jälkeensä rinteeseen syöksynyt Kostelic ei kuitenkaan tästä häkeltynyt. Laskun jälkeen kello näytti vielä vihreää kroatialaisen hyväksi ja näin ollen Kostelic nappasi tämän kauden toisen voittonsa superalppiyhdistetyssä. Dorfmeister ei enää pystynyt sekoittamaan kärjen järjestystä, sillä hän tippui kunniataulukossa sijalle 15.

Eilen perjantaina super-G:ssä viimeiseksi jäänyt Tanja Poutiainen ei tänäänkään säväyttänyt kilpailun vauhtiosuudella. Rovaniemeläinen kuitenkin näytti vauhdin olevan kunnossa Pasi Martikaisen merkkaamassa pujottelurinteessä ja nosti sijoitustaan 15 pykälää ollen kokonaistuloksissa 19:s. Eroa kärkeen jäi kuitenkin reilut neljä sekuntia.

Kostelic jatkaa kokonaiscupin kärjessä, kun seitsemän osakilpailua on laskematta. Pärson nousi toiseksi ohi Dorfmeisterin, mutta ruotsalaisella on eroa Kosteliciin 259 pistettä.

Huomenna naisten alppihiihdon maailmancup jatkuu Hafjellissä suurpujottelulla.