Uutisen päiväys

29.7.2005← Takaisin

Komeita tyylipisteitä useille karnevaalikisoissa

Akseli Kokkonen pääsi jälleen kuuluttajaksi ja Hannu Manninen näyttämään tuomaripisteitä, kun Vuokatin mäkikarnevaaleilla oli vuorossa kisapäivä. Komeita tyylipisteitä heltisi ja hauskan kannustavat kommentit raikuivat mäkimontussa, kun juniorit näyttivät osaamistaan HS15, 35 ja 50-mäissä. Vaaran HS100-mäessä yritetään paremmissa tuulioloissa lauantaiaamuna.

Iltapäivän kilpailusta huolimatta aamukin alkoi mäkiharjoituksilla, joita ajoittain voimakkaaksi äitynyt tuuli ei pienissä mäissä päässyt sotkemaan. HS35-ryhmää luotsaava ja itsekin monet kerrat mäkikarnevaaleilla juniorina ollut Janne Happonen on viihtynyt valmentajana.
- On hienoa nähdä, kun nuoret lupaukset saavat onnistumisen elämyksiä, Happonen iloitsi.
Kouvolasta mäkikarnevaaleilla on seitsemän hyppääjää, joille mäkikarnevaalit ja maajoukkueurheilijoiden valmennettaviksi pääseminen ovat kesän kohokohta. Aleksi Mäkelä, 6, on jo mäkihyppyuransa aloittanut ja hypännyt kotimäestään K5:sta kaksi metriä. Vuokatissa Aleksi on kuitenkin katsomassa kaksi vuotta vanhemman isoveljensä Joonan tekemisiä HS15-mäessä.
- Olisin halunnut hyppäämään, Aleksi myönsi ennen kuin alkoi pienentää saamaansa lounaslihapiirakkaa.
Lahtelainen Leevi Mutru, 10, on hypännyt jo kaksi vuotta ja pisimmillään leiskauttanut 34 metriä. Ensimmäistä kertaa mäkikarnevaaleille osallistuva Leevi on ehtinyt hypätä kotimäkensä lisäksi muuallakin.
- Hesassa, Janakkalassa, Paimiossa, Kiteellä, Leevi listasi.
Arttu Ålander ja Leevi Hyrkäs ovat jo mäkikarnevaalien konkareita, sillä 11-vuotiaat kuusamolaispojat ovat Vuokatissa kolmatta kertaa. Artun ja Leevin taivalkoskelainen kaveri Aleksi Tyni, 12, puolestaan on mäkikarnevaaleilla ensimmäistä kertaa. Kolmikon valmentajina ovat toimineet Happonen, Tami Kiuru ja Antti Kuisma, joihin pojat ovat olleet tyytyväisiä. Arvokasta oppiakin on tullut.
- On sanottu, että tee telemarkit, Arttu kertoo Happoselta saamistaan neuvoista.
Mäkikarnevaaliohjelmaan on kirjattu hiljaisuus kello 22.30, mikä ei kolmikon kohdalla ole ollut täysin toteutunut sääntö.
- Ollaan menty nukkumaan aikaisin kahdelta, pojat nauravat.
Hienoisesta liioittelusta huolimatta valvottu on epäilemättä pitkään virallisen karnevaaliohjelman jälkeenkin.
- Ollaan pelattu korttia ja katsottu hyppyjä videolta. Ja syöty sipsejä ja karkkia, kolmikko kertoo terveellisestä mäkijuniorin ruokavaliosta.