9.1.2005← Takaisin

Kolme suomalaista pujottelupisteille Ranskan Chamonix’n rinteillä

Miesten alppisirkus sai tänään jatkoa, kun paremmuuksia ratkottiin kauden neljännessä pujottelussa Ranskan Chamonix’ssa.

Miesten maailmancupia jatkettiin jälleen vajaan kahden viikon tauon jälkeen. Suomalaisittain odotukset olivat korkealla, sillä starttasihan kilpailuun mukaan peräti neljä suomalaista.

Ensimmäinen kierros olikin mukavaa katsottavaa, sillä Kalle Palander, Jukka Rajala ja Jukka Leino selviytyivät toiselle kierrokselle. Eroa kärkeen, Italian Giorgio Roccaan, kertyi kuitenkin huikean paljon. Palander, joka oli ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä jäi hurjaa vauhtia pitäneestä italialaisesta 1,89 sekuntia. Rajala, ensimmäisen kierroksen 22. nopein, jäi kisan terävimmästä kärjestä 2,59 sekuntia ja Leino, joka oli ensimmäisen laskun jälkeen sijalla 28 jäi Roccasta 2,89 sekuntia.

Neljäs suomalainen, Jouni Kaitala, ei selviytynyt toiselle kierrokselle ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 39, reilut kolme sekuntia kärkeä hitaampana.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena oli Kroatian Ivica Kostelic ja kolmantena Itävallan Benjamin Raich. Yhdysvaltain Bode Millerin ensimmäisen kierros ja näin ollen koko kilpailu keskeytyi ulosajoon.

Palander oli lähellä laskea ulos jo heti ensimmäisen laskun alussa.

- Annoin tulla heti ylhäältä vähän liian lujaa. Tuli kiire niihin tiukkiin käännöksiin ja olin ajaa ulos. Rata oli erittäin vaikea, koska keppiväli oli noin pari metriä tavanomaista lyhyempi, Palander kuvaili ensimmäisen kierroksen suoritustaan.

Toiselle kierrokselle toisena startannut Jukka Leino suoriutui päivän kilpailustaan erinomaisesti. Loukkaantumisesta toipunut Leino laski itsensä hienosti 15 parhaan joukkoon sijoittuen lopputuloksissa sijalle 14. Jukka Rajala laski hänkin maaliin ja maailmancupin pisteille. Aivan ensimmäisen kierroksen tasoiseen vauhtiin ei Rajala kyennyt, sijoittuen lopputuloksissa sijalle 23.

Kalle Palanderin toinen lasku oli kohtalaisen virheettömän oloinen, ja Palander onnistuikin nostamaan sijoitustaan. Lopputuloksissa suomalainen jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle ollen lopulta neljäs.

Kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Italian Giorgio Rocca ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan oli suorastaan suvereeni. Rocca repi lopulta toiseksi tulleeseen Benjamin Raichiin eroa peräti 1,33 sekuntia. Kolmanneksi kisassa nousi ilmiömäisen toisen kierroksen laskun tehnyt Ruotsin Markus Larson.

Suomalaisittain tänään oli siis erinomainen pujottelu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Seuraavaksi miehet kisaavat tiistaina Adelbodenin rinteillä.