Uutisen päiväys

12.1.2008← Takaisin

Kolme Ski cross -laskijaa finaaliin Ranskassa

Ski Crossin maailmancupin avauspäivänä kova lumisade ja sumu koettelivat kilpailijoita ja järjestäjiä Ranskan Les Contamines’ssa niin, että finaalikierrokset jouduttiin siirtämään sunnuntaille.

Ennakkoon kovaan kilpailukuntoonsa uskonut Juha Haukkala piti sanansa ja laski aikalaskuissa seitsemänneksi. Haukkalan hypätessä radalle sumu alkoi radan keskivaiheilta, mikä vaikeutti laskemista. Vajaan sekunnin aikalaskujen voittaja Michael Schmidtille jäänyt Haukkala uskoi monen muun hänen tapaansa tehneen virheitä.

- Puolivälin jälkeen ei nähnyt mitään. Radalla oli paljon lunta ja aika sokkona piti vain toivoa pysyvänsä uralla, jotta selviäisi hengissä maaliin, mietti Haukkala pahalta tuntuneen laskun jälkeen.

Finaalilaskut jouduttiin kilpailun venymisen ja huonon sään vuoksi siirtämään sunnuntaiaamuksi.

- Parempaa keliä on onneksi luvassa. Jos lumi saadaan lanattua radalta pois, kisasta tulee hyvä ja radan loppuosassa on mahdollista tehdä vielä ohituksia, suunnittelivat Haukkala ja kolmantena suomalaisena finaalin selvinnyt Juhani Vainio (27:s).

Vainio oli kisasuoritukseensa tyytyväinen. Myös hän joutui laskemaan kisalaskunsa näkyvyyden ollessa erittäin heikko.

- Toinen hyppy lähti huonoon suuntaan ja siinä tuhraantui aikaa, jatkoi vielä Vainio laskunsa analyysiä.

Ruoppa yllätti ensimmäisessä maailmancupin startissaan

Ensimmäistä kertaa maailmancupissa kilpaileva Samu Ruoppa yllätti itsensä laskemalla aikalaskujen kymmenenneksi.

- Olen ollut tietoinen hyvästä vauhdistani, mutta kyllä sijoitus yllätti. Harjoituksissa pääsin sinuiksi radan kanssa ja itsellä oli tosi hyvä fiilis. Kisa on kyllä vasta alussa, huomenna pitää laskea todella kovaa ja vähän röyhkeästikin, iloinen Ruoppa arvioi.

Kaikki kolme suomalaisfinalistia korostivat lähdön merkitystä huomisessa kilpailussa. Vaikka ohituspaikkoja radalta löytyykin, on paras taktiikka päästä heti lähdöstä kärkeen ja pitää paikka loppuun saakka.

Kilpailun muut suomalaiset Petri Ruotsalainen (35:s) ja Tuomas Karhumäki (57:s) karsiutuivat huomisesta finaalista.

Sunnuntain finaali alkaa 11.30 Suomen aikaa. Vainio laskee kolmannessa, Haukkala ja Ruoppa seitsemännessä finaalierässä. Miesten finaaliin selviytyi 32 laskijaa.

Sunnuntaina lasketaan myös Half pipen maailmancupavaus. Suomalaisista kilpailussa ovat mukana Kalle Leinonen ja AJ Kemppainen.


Aikalaskujen tulokset
Ski cross, Les Contamines (FRA) 12.1.2008:
Miehet: 1) Michael Schmid, SUI, 43.49, 2) Casey Puckett, USA, 43.81, 3) Jakub Fiala, USA, 43.86 … 7) Juha Haukkala, FIN, 44.47, 10) Samu Ruoppa, FIN, 44.65, 27) Juhani Vainio, FIN, 45.97 … 35) Petri Ruotsalainen, FIN, 46.37, 57) Tuomas Karhumäki, FIN 47.49