Uutisen päiväys

4.12.2010← Takaisin

Kokslien kiri voittajaksi Lillehammerissa – Ryynänen 24:s

  Suomalaiset sukujuuret omaava Norjan Mikko Kokslien jätti maailmancupin johtajan Jason Lamy Chapuis’n toiseksi kotiyleisönsä edessä. Janne Ryynänen taipui hyvän mäkiosuuden jälkeen sijalle 24.


  Janne Ryynänen petasi itselleen loistavat asetelmat mäkiosuudella 134,5 metrin hypyllään Lillehammerin HS138-mäessä. Ryynänen pääsi ladulle viidentenä vain 34 sekuntia piikkipaikkaa pitänyttä Ranskan Francois Braudia jäljessä. Ryynänen aloitti takaa-ajon pirteästi Saksan Eric Frenzelin kanssa, mutta meno hyytyi viiden kilometrin väliaikapisteen jälkeen. Maalissa eroa kärkeen oli lopulta 1.17, 9 ja sijoitus lopulta 24:s.

  ”Jannen osalta perushyvä suoritus mäessä, mutta ei vielä parasta. Lähtökohdat hiihtoon olivat hyvät ja alku meni Frenzelin matkassa niin kuin suunniteltiin. Ohjeistettiin, että Mikon (Kokslien) kelkkaan pitäisi pyrkiä, mutta seinä tuli yllättävän nopeasti vastaan, kun vauhtia tuli lisää”, kuvaili päävalmentaja Kimmo Savolainen Ryynäsen suoritusta.

  Vaikka Savolainen ei kilpailun jälkeen pääsyyt paukuttelemaan henkseleitä, ei Suomen leirissä olla huolissaan tämän päivän perusteella.

  ”Käydään kilpailu läpi kaikessa rauhassa tänään. Rukalla oli hyvät hiihdot ja siihen verrattuna ei voi olla tyytyväinen, mutta kisoja on vielä paljon jäljellä”, kertoi Savolainen.

  Kilpailun voitti norjalaisyleisön riemuksi Norjan Mikko Kokslien reilun kahdeksan sekunnin erolla ennen maailmancupin kärjessä keikkuvaa Ranskan Jason Lamy Chapuis’ta. Kokslien nousi voittajaksi mäkiosuuden 16. sijalta väkevän hiihto-osuuden ansiosta. Lamy Chapuis hyytyi norjalaisen kyydissä viimeisen kilometrin aikana. Myöskään kilpailun kolmonen ei ollut yllätys. Pronssisijalle kiristi jälleen loistavan hiihdon tehnyt Itävallan Felix Gottwald.

  Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna Lillehammerissa. Sääennusteiden mukaan myös tänään kisapaikalla paukkuneen pakkasen pitäisi hellittää huomiseen mennessä.
  ”Raakaa leikkiä oli tänään, huomiseksi toivottavasti hellittää”, totesi Savolainen.


  Tuloskooste:
  FIS yhdistetyn maailmancup
  4.12.2010 Lillehammer, Norja HS 138/10.0 km
  1. Mikko Kokslien NOR
  2. Jason Lamy Chapuis FRA + 8,4
  3. Felix Gottwald AUT + 13,3
  … 24. Janne Ryynänen FIN + 1.17,9
       52. Joni Karjalainen FIN + 3.22,1

  Tulokset kokonaisuudessaan: www.fis-ski.com