Uutisen päiväys

7.3.2009← Takaisin

Koivuranta taipui Moanille loppusuoralla

Anssi Koivuranta oli parhaana suomalaisena toinen yhdistetyn kilpailussa Salpausselällä. Loppusuorakamppailussa voittoon venytti Norjan Magnus Moan. Yhdysvaltojen Bill Demong oli kolmas.

Muista suomalaisista Jaakko Tallus oli 22:s ja Lauri Asikainen 27:s

Janne Ryynänen ei kilpaillut lauantaina jalkavamman vuoksi. Ryynäsen jalassa voi olla rasitusvamma, joka selviää maanantaina.

Koivuranta oli jälleen mäkiosuuden ykkönen. Hän hyppäsi huutavan kotiyleisön edessä 128,5 metriä. Suomalainen lähti hiihto-osuudelle 20 sekunnin turvin ennen Tsekin Pavel Churavya. Eilisen kilpailun voittanut Bill Demong lähti hiihto-osuudelle 31 sekuntia Koivurannan perään.

Hiihto-osuuden ylivoimainen ykkönen oli Moan, joka nousi melkein kahden minuutin takaa kisan voittoon.

"Tiesin Moanin tulevan kovaa, joten latasin paukkuni loppusuoralle. Harmittaa kun hävisin noin niukasti, mutta muuten hiihto kulki hyvin ja mäkiosuuskin oli erinomainen", Koivuranta kommentoi.

Tallus ei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta totesi kotiyleisön tuen olleen mahtava.

"Huono kisa, koska sekä mäki että hiihto-osuus menivät surkeasti. Hiihto ei kulkenut lainkaan", Tallus harmitteli.

Asikaisen vauhti ei vielä riittänyt kärkikahinoihin, mutta hänen tavoitteensa täyttyivät lauantaina.

"Tavoite oli päästä pisteille, joten ihan hyvä kisa. Mäkiosuus oli todella hyvä, mutta hiihto-osuudella meno oli raskasta", Asikainen totesi.

Päävalmentaja Kimmo Savolainen oli myös harmissaan tappiosta, mutta hän kehui suomalaisten suorituksia hyviksi.

"Olipahan jännitysnäytelmä, mutta tänään parempi mies voitti. Pojilta tänään hyvää hiihtoa ja hyppäämistä", Savolainen kehui.

"Oli kyllä hieno kisa. Olin mäen jälkeen lähes varma, että Anssi voittaa. En olisi uskonut Moanin tulevan noin kovaa", entinen yhdistetyn urheilija Hannu Manninen lisäsi.

Koivuranta johtaa vielä maailmancupia, mutta ero toisena olevaan Moaniin on kutistunut 59 pisteeseen. Maailmancup jatkuu 14.-15.3. Norjan Vikersundissa.

Tulokset: www.fis-ski.com
Lisätietoja Salpausselän kisoista: http://www.lahtiskigames.com