Uutisen päiväys

12.3.2009← Takaisin

Koivuranta odottaa mielenkiintoista viikonloppua

Anssi Koivuranta odottaa luottavaisena yhdistetyn viimeistä ja ratkaisevaa maailmancupin osakilpailuviikonloppua. Hän johtaa cupia 59 pisteen erolla ennen toisena olevaa Norjan Magnus Moania.

Tulevana viikonloppuna maailmancup jatkuu Norjan Vikersundissa.

”Uskon voittavani maailmancupin, jos sama rentous ja luottavaisuus säilyy Vikersundissa. Magnus on varmasti kova pala kotimaisemissaan”, Koivuranta arveli torstaina Vantaalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.
Koivuranta on ollut koko kauden vahvin mies mäkiosuudessa. Kuusamolainen toivoo onnistuvansa viikonloppuna jälleen mäessä kasvattamaan eroa Moaniin. Norjalainen kun tunnetaan hurjana hiihtäjänä.
”Magnus oli jo Lahdessa Anssin vaarallisin vastustaja. Mutta pitää muistaa, että siellä on muitakin kovia menijöitä.”, yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen totesi.
Yksi Moanin ja Koivurannan haastaja Vikersundissa on Yhdysvaltojen Bill Demong. Savolainen pitäisi hyvänä asetelmana, jos Demong voisi kiilautua Koivurannan ja Moanin väliin.
”On turha lähteä miettimään viikonloppua etukäteen, mutta toivotaan Anssille hyviä kisoja.” Savolainen sanoi.
Koivuranta nähdään lentomäessä

Anssi Koivuranta jatkaa Norjan viikonlopun jälkeen hyppäämistä Slovenian Planican lentomäessä. Koivurannan mukaan lähtee hänen henkilökohtainen valmentajansa Jani Klinga.
”On iso juttu päästä lentomäkeen, josta olen haaveillut pienestä pojasta lähtien. Tavoitteenani on ollut valloittaa kaikki isot mäet.”
”Tässä ollaan jo tarpeeksi kauan oltu paikallaan samoissa mäissä. Parempi hypätä nyt, kun vielä uskaltaa, koska vanhempana se voisi tehdä tiukkaa”, Koivuranta nauroi.
Koivurannan lentomäkikokeilun taustalla on paluuta mäkihyppyyn tekevä Janne Ahonen. Ahosen piti lähteä Koivurannan mukaan Planicaan, mutta hän joutuu kiireidensä vuoksi jättämään matkan väliin.
”Täytyy muistaa, että Anssi lähtee koehyppääjäksi. On hyvä, kun mukaan lähtee valmentajakin. Urheilija ei aina innostuneena pysy järjissään ja ymmärrä omia rajojaan”, Savolainen naurahti.
Savolainen näkee Koivurannan saavan ainoastaan positiivista kokemusta lentomäestä. Päävalmentaja uskoo myös Koivurannan nauttivan lentämisestä Planicassa.
Koivurannan hyppyennätys on parin vuoden takaa 150 metriä. Kuusamolainen ei aseta itselleen metritavoitteita Planicaan.
”Tällä kaudella Anssi on pisimmillään hypännyt 148 metriä, mutta hän tuli alas maha edellä”, Savolainen kertoi.
Janne Ahonen totesi tiedotteessaan uskovansa Koivurannan pärjäävän lentomäessä. Mäkikotka pitää tärkeänä ensimmäisiä hyppyjä.
”Uskon Anssilla olevan kaikki mahdollisuudet päästä mäkihypyn eliittikerhoon. Erityisesti Anssin pitää keskittyä ponnistuksen suuntaan. Yritän painottaa Anssille myös itsevarmuutta ja rautaisia hermoja”, Ahonen kommentoi tiedotteessaan.
”En usko vaihtavani yhdistettyä pelkästään mäkihyppyyn, vaikka lentomäessä menisi todella hyvin.” Koivuranta lisäsi huvittuneena.

Slovenian Planicassa hypätään 22.–23.3.

Tulokset luettavissa www.fis-ski.com