Uutisen päiväys

17.12.2006← Takaisin

Koivuranta neljäs Ramsaun sprintissä

Norjan Magnus-H. Moan voitti yhdistetyn kauden viidennen osakilpailun. Ranskalainen Jason Lamy Chappuis oli toinen ja Saksan Ronny Ackermann sijoittui kolmanneksi. Anssi Koivuranta nousi mäkiosuuden jälkeiseltä kuudennelta paikalta neljänneksi. Janne Ryynänen oli ilahduttavasti kahdeksas.

Yhdistetyn maailmancupin viikonloppu Itävallan Ramsaussa päättyi Norjalaisen Magnus-H. Moanin juhliin sprinttikilpailussa. Yhden kierroksen mäkiosuuden jälkeen norjalainen oli kahdeksas. Ranskan Jason Lamy Chappuis oli koonnut lauantaisen suksiongelman jälkeen itsensä mainiosti ja hävisi lopulta voittajalla ainoastaan 0,7 sekuntia. Saksan kokenut Ronnie Ackermann on löytämässä hyvän vireen. Mies oli kilpailun kolmas 1,2 sekuntia Moanin takana. Anssi Koivuranta on tällä hetkellä kovin suomalainen yhdistetyn urheilija. Eilisen kakkossijan jatkeeksi nuori mies taisteli komeasti itsensä neljänneksi. Koivuranta oli 94,5 metrin hypyllään mäen jälkeen kuudentena.
- Anssi oli hypyssä vähän myöhäsellä, että siinä jäi petrattavaa. Hiihto sujui tosi mainiosti. Anssin kohdalla oli jo merkit ilmassa paremmasta hiihtovauhdista syksyn testeissä. Nyt poika kyllä osaa siirtää parantuneen kunnon hienosti tuonne ladulle, päävalmentaja Jouko Karjalainen sanoi.

Janne Ryynänen uran parhaimpaansa

Janne Ryynänen kaappasi uransa parhaan maailmacupsijoituksen hiihtäen maaliin kahdeksantena. Ryynäsen mäkiosuus oli loistava, sillä 96,5 metrin ponkaisu oikeutti toiseen sijaan. Mäkiosuuden ykkönen Christoph Bieler pääsi ladulle 16 sekuntia Ryynäsen edellä. Ryynäsen hiihtokin kulki mukavasti. Pian 19-vuotta täyttävä Ryynänen liukui maalin 40,2 sekuntia voittajan jälkeen.
- Jannen hyppy oli aivan loistava. Mitä minä olen hänen uraansa seurannut, niin se oli paras kilpailusuoritus. Tuomareilta tuli tyylistäkin huippupisteitä. Hiihto oli myös erittäin hyvä, kun otetaan vielä huomioon pienet ongelmat mitä hänellä on sen kanssa ollut, Karjalainen kehui nuorta suojattiaan.

Kokeneella osastolla pientä tekniikkavikaa

Hannu Manninen jäi mäkiosuudella liian kauaksi kärjestä. Mies oli 87 metrin hypyllään 28:s. Hiihto-osuudelle Manninen lähti minuutin ja 48 sekuntia kärjen takaa. Kilpailun 7,5 kilometrin hiihto suoritettiin kiertämällä 1,25 kilometrin lenkki kuusi kertaa. Manninen kipusi lopulta vahvan hiihdon päätteeksi kymmenenneksi. Jaakko Tallus sijoittui sprintissä Mannisen jälkeen 11:nneksi.
- Hannulla ja Jaakolla on molemmilla pieni tekniikkavirhe tuossa ponnistuksessa. Sillä puolella on parannettavaa. Hyvä asia on kuitekin se, että tiedämme miesten pystyvän parempaan. Hannu oli itse tyytyväinen omaan hiihtoonsa ja kaikki pojat kyllä kehuivat kalustoa. Huoltoporukka onnistui hienosti, valmentaja kertoi.

Muista suomalaisista Ville Kähkönen oli 20:s. Jouni Kaitainen oli Suomen joukkueesta ainoa maailmancupin pisteiden ulkopuolelle jäänyt urheilija. Lahtelainen päätyi lopputuloksissa sijalle 42.
- Kohtuu hyvä kisahan tästä muodostui kokonaisuudessaan. Kähkösen Ville varmisti melkoisella varmuudella A-kisoihin paikkansa. Hyvä kilpalu häneltä ja miehen nosto joukkueeseen on osoittautunut onnistuneeksi, Karjalainen lopetti.

 

1. Magnus-H. Moan
2. Jason Lamy Chappuis
3. Ronnie Ackermann
4. Anssi Koivuranta

8. Janne Ryynänen
10. Hannu Manninen
11. Jaakko Tallus
20. Ville Kähkönen
42. Jouni Kaitainen

Maailmanncupin kokonaistilanne ja tulokset kokonaisuudessaan

www.fis-ski.com

SportSignal

Tuomo Keskiväli