Uutisen päiväys

15.2.2009← Takaisin

Koivuranta kaatui mäkiosuudella, mutta siitä huolimatta seitsemäs Klingenthalissa

Suomen ykkösnyrkki Anssi Koivuranta kaatui pahannäköisesti mäkiosuudella, mutta hän oli parhaana suomalaisena seitsemäs Saksan Klingenthalissa. Kisan voiton vei Yhdysvaltojen Bill Demong, kun Ranskan Jason Lamy Chappuis oli toinen. Tsekin Pavel Churavy oli kolmas.

Muista suomalaisista yhdistetyn urheilijoista Jaakko Tallus oli 13:s ja Jim Härtull 43:s. Janne Ryynänen ei startannut hiihto-osuudelle. Yhdistetyn miehet eivät päässeet lauantaina hyppäämään mäkiosuutta sunnuntain kisaa varten.
Tuuliolot olivat sunnuntainakin hankalat, mäkiosuus venyi useaan otteeseen. Miehiä hyppyytettiinkin hurjissa ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Koivuranta räväytti 148,5 metriä, mutta kaatui ylipitkän hyppynsä. Hän oli siitä huolimatta osuuden kuudes. Koivurannan ja mäkiosuuden voittaneen Tsekin Churavyn ero hiihto-osuudelle oli 1.09 minuuttia. Itävallan David Zauner leiskautti 148 metriä, jonka hän myös joutui tuomaan alas kaatumalla.
Tallus hyppäsi mukavasti 125 metriä (15:s, +1,58), kun Ryynänen ponkaisi 120 metriä (24:s, +2,34). Härtull hyppäsi 95,5 metriä (59:s, +5,31).
Koivuranta käveli itse pois mäkimontusta, mutta hän loukkasi lonkkansa ja kyynärpäänsä. Jury saikin sapiskaa suomalaisilta.
”Mäkiosuus oli täysin katastrofi, ei mitään tolkkua. Kävin jo viisi kertaa sanomassa jurylle, että lavaa pitää laittaa alemmas. He vain levittivät käsiään. Uskomatonta toimintaa, mutta onneksi ei käynyt pahemmin”, päävalmentaja Kimmo Savolainen totesi tuohtuneena.

Koivuranta sisuuntui

Kymmenen kilometrin hiihto-osuus sujui rauhallisemmissa merkeissä. Koivurannan ei pitänyt lähteä hiihtämään, mutta sisukas kuusamolainen päätti kuitenkin jatkaa kilpailua.
Koivuranta oli viiden kilometrin jälkeen edelleen kuudentena, kun hurjana hiihtäjä tunnettu Moan oli seitsemäs. Moan ja Koivuranta lähtivät yhdessä tavoittelemaan kärkeä seitsemännen kilometrin jälkeen.
Kuusamolainen ei jaksanut roikkua loppuun asti Moanin kannoilla, mutta siitä huolimatta Koivuranta oli hienosti seitsemäs. Suomalainen piti kylkeä maaliintulon jälkeen.
”Anssi hiihti paremmin kuin koskaan tällä kaudella, mutta hän lähtikin ladulle erittäin sisuuntuneena. Huomenna nähdään, että kuinka pahan tällin Anssi lopulta sai”, Savolainen kommentoi.

”Jaakon suoritus oli selvästi pirteämpi kuin eilen. Jannen ei kannattanut lähteä hiihtämään, koska mäkiosuus meni sen verran huonosti. Jimille osui myös surkea tuulirako. Kisan voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä”, Savolainen lisäsi.

Suomalaiset suuntavat nyt Liberecin MM-kisoja kohti.

Tulokset 15.2.: 1. Bill Demong USA 27.04,4, 2. Jason Lamy Chappuis FRA +0,6, 3. Pavel Churavy CZE +1,7, 4. Magnus Moan NOR +11,7, 5. Tomas Slavik CZE +15,2, 6. Eric Frenzel GER +25,1… 7. Anssi Koivuranta +32,6, 13. Jaakko Tallus +1.52,5, 43.Jim Härtull +7.29,0,

Maailmancupin pistetilanne (19/22 kilpailua): 1. Anssi Koivuranta FIN 1169, 2. Magnus Moan NOR 1120, 3. Björn Kircheisen GER 840 ... 12. Janne Ryynänen 388, 29. Jaakko Tallus 131, 58. Lauri Asikainen 12

Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.fi