Uutisen päiväys

23.7.2009← Takaisin

Koivuranta ja Asikainen kärkikaksikko Vuokatissa

Yhdistetyn kesäkisassa Vuokatissa saatiin odotettu voittaja, kun Anssi Koivuranta vei ykköstilan. Kuusamolaisten kaksoisvoiton varmisti Lauri Asikainen, joka oli mäkiosuuden paras 97 metrin leiskautuksellaan.

Urheiluopistolta Vuokatinvaaran päälle rullasuksilla hiihdetyssä noin viidenkilometrin rypistyksessä Koivuranta sai tiukimman vastuksen Vuokatissa leireilevältä Kanadan kokeneelta Jason Myslickiltä. Hyväksi hiihtäjäksi tiedetty kanadalainen menetti kuitenkin asemiaan mäkiosuudella ja oli lopulta kahdeksas. Koivuranta liiteli 91 metriin ja piti asemansa ykkösenä. Kuusamolainen kilpaili mielellään vaikkei mäkiosuudesta erityisemmin innostunutkaan:
”Hyppääminen oli taas tällaista täällä – jätin koekierroksen väliin, kun en tykkää tästä mäestä. Tuntuu, että hyppy hypyltä huononee. Tuollainen rääpäisy se oli, mutta riitti. Hiihto tuntui ihan hyvältä, se oli rento veto”, Koivuranta summasi.
Asikainen odotti jo piipahdusta kotiin, sillä hän on ollut parin viikon Vuokatin rupeaman lisäksi harjoittelemassa myös Rovaniemellä.
”Hiihdossa roikuin muiden mukana. Mäkeen kun tultiin, oli rento fiilis eikä paineita. Näissä kisoissa vähän näkee, missä kunnossa on tässä vaiheessa kautta”, Asikainen tuumi.
Hiihto-osuudella neljänneksi yltänyt Jaakko Tallus oli kilpailun kolmas.
”Hiihto oli ihan kohtalainen – aloitin vähän rauhallisemmin ja lopun hiihdin kovempaa. Hyppy ei kyllä tänään oikein sattunut, paremmin olen treeneissä hypännyt. Kesä on mennyt ihan hyvin, pieniä vaivoja vanhalla miehellä ollut mutta ei sen kummempaa”, Tallus kertoi.

Yhdistetyn kesäkilpailut jatkuvat Lieksassa

Talluksen jälkeen seuraavat sijat veivät Ville Tuppurainen, Venäjän Sergei Maslennikov ja Jim Härtull. Maajoukkueurheilijoista Janne Ryynänen jätti kilpailun lievästi kipeänä väliin. Suomalaisten kesäkilpailut jatkuvat jo lauantaina, jolloin ohjelmassa on perinteinen Vaskiyhdistetty Lieksassa. Yhdistetyn kesä grand prix alkaa Saksan Hinterzartenissa 8.-9. elokuuta ilman suomalaisia. Suomalaiset jättävät kiertueen väliin ja keskittyvät sen sijaan harjoitteluun kotimaassa.

Teksti ja kuvat: Heidi Lehikoinen