Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Koivuranta 13. Saksan GP:n avauksessa

    30.12.2007

    Yhdistetyn maailmancup jatkui joulutauon jälkeen Saksan Grand Prix:n osakilpailulla Oberhofissa. Anssi Koivuranta oli suomalaisten paras päivän haastavissa keleissä käydyssä kilpailussa.

    GP:n ensimmäinen osakilpailu käytiin gundersen kilpailuna. Oberhofin HS 140-mäessä hypätyn kahden kilpailukierroksen jälkeen suomalaisasetelmat eivät olleet aivan parhaat. Mäkikilpailu hypättiin kovassa lumisateessa ja sumussa. Paras suomalaisista mäkiosuudella oli Anssi Koivuranta, joka pystyi tekemään hyvät kilpailuhypyt molemmilla kierroksilla. Anssi oli mäkikilpailun jälkeen kuudentena. Hannu Mannisen suksikalusto ei toiminut haastavissa olosuhteissa ja Hannu lähti ladulle sijalta 36.

    Päävalmentaja Jouko Karjalainen oli tyytyväinen kuitenkin Anssin kuntoutumiseen ja oli luottavainen, että tulostaso paranee vielä seuraavassa kilpailussa huomattavasti.

    - Anssi teki tänään kohtuu kilpailun, hiihto oli vielä toipilaan hiihtoa. Olen kuitenkin varma, että tulokset ovat pian parempia, totesi Karjalainen heti kilpailun jälkeen.

    Hannun mäkikalusto ei ollut parhaimmillaan päivän keleissä.

    - Hannun mäkisuksissa on vahva kuviointi, joka ei luista tässä kelissä, harmitteli Karjalainen.

    Anssi Koivurannan mielestä päivässä oli sekä hyvää että huonoa. Mäkiosuuteen itsekin tyytyväinen Koivuranta kertasi päivän hiihtoaan.

    - Päivä ei ole mairitteleva, mutta hyvää on se, että mitään notkahdusta hiihto-osuudella ei kuitenkaan tullut, totesi Koivuranta.

    - En pystynyt lisäämään vauhtia, oli sellainen lenkkivauhtinen hiihto. Huomaa, että flunssajakson vuoksi on jäänyt maksimaaliset kilpailu- ja harjoitussuoritukset. Tuntuu, että potentiaalia kyllä löytyy kun saa hyviä suorituksia nyt alle, summasi Koivuranta.

    Janne Ryynänen jätti sunnuntain kilpailun väliin flunssan vuoksi. Ryynänen hyppäsi kuitenkin koekierroksella.

    - Janne hyppäsi koekierroksen, mutta päätti jättää kuitenkin kilpailun väliin tukkoisen olon vuoksi. Jannella ei ole kuumetta ja on itsekin luottavainen, että toipuu pikaisesti, kertoi Karjalainen.

    Tuloskooste

    Yhdistetyn maailmancup 2007-2008, Saksan Grand Prix

    30.12.2007 Oberhof(GER) HS 140, 15 km

    1. Magnus Moan NOR 40:08.8
    2. Bill Demong USA 40:08.9
    3. Petter Tande NOR 40:17.9
    13. Anssi Koivuranta 42:15.3
    26. Hannu Manninen 43:49.4
    30. Jaakko Tallus 44:52.7
    34. Jouni Kaitainen 46:59.7

    Tulokset

    http://www.fis-ski.com/

    Saksan GP jatkuu 5.1.2008 Schonachissa sprinttikilpailulla.