Uutisen päiväys

24.2.2005← Takaisin

Kiuru otti haasteen vastaan

    Suomen joukkueen neljänneksi hyppääjäksi suurmäen kilpailuun nimetty Tami Kiuru kiitti kunniasta ja oli karsijoista neljänneksi paras 132 metriä kantaneella hypyllään.

    Kiurun hyppy oli suomalaisten pisin. Se kuitenkin hypättiin kaksi lavaa korkeammalta kuin 15:n jo ennalta paikkansa varmistaneen hypyt.  Janne Ahonen oli tämän ryhmän kolmas 130 metrin hypyllä ja Risto Jussilainen neljäs hypyn pituuden oltua 130,5 metriä, mutta tyylistä tuli 1,1 pistettä vähemmän kuin Ahosella. Matti Hautamäki otti 129 metrin hyppynsä alas tasajaloille ja oli ryhmän kahdeksas.

    Perjantain kilpailun ennakkosuosikeiksi nousivat suomalaisten ohella norjalaiset, jotka olivat molempien ryhmien kärjessä kilpailun pisimmillä hypyillä. Björn-Einar Romören hyppäsi karsintaryhmässä kierroksen pisimmän hypyn, 137 metriä, toinen oli Sigurd Pettersen 134,5 metrisellään. Myös kärkiryhmän paras oli norjalainen: Lars Bystöl, hypyn pituus alemmalta lavalta 135 metriä.

    Unohtaa ei perjantaina kannata myöskään Slovenian nuorta Rok Benkovikia, joka jo otti kultaa normaalimäestä. Hän oli karsintaryhmän kolmanneksi paras hyppääjä, 135,5 metriä.

    Yle TV2 näyttää perjantaina mäkikilpailun suorana lähetyksenä.

    Tulokset: http://www.fis-ski.com/

    Lue Suomen joukkueen kuulumisia myös tästä.