Uutisen päiväys

5.3.2006← Takaisin

Kircheisen hurrikaanisprintin paras – Koivuranta seitsemäs

Saksan Björn Kircheisen hiihti takaa-ajettavansa kiinni Salpausselän hurrikaanisprintissä sunnuntaina. Norjan Petter Tande ja Saksan Goerg Hettch veivät seuraavat sijat. Suomen Anssi Koivuranta oli seitsemäs.

Anssi Koivuranta oli Salpausselän viikonloppuunsa tyytyväinen.
- En ole pettynyt, vaikka palkintopallisijaa ei tullutkaan. Kaksi kertaa kymppisakissa on hyvä, varsinkin kun suoritukset tyydyttivät, Koivuranta sanoi ja kertoi sprinttikilpailun 124,5 metriä kantaneen hyppynsä olleen ”parasta, mitä olen tänä talvena tehnyt”. Hyppy ei kuitenkaan riittänyt lauantain tapaan mäkiosuuden ykkössijaan, vaan edelle kiilasivat Tande ja Ranskan Jason Lamy Chappus.
Lauantaina Koivuranta kaipasi hiihtoonsa sopivaa peesipaikkaa. Sunnutain hurrikaanilähdöllä käydyssä kilpailussa sellaisia olisi ollut, mies kuitenkin totesi, ettei hän pystynyt muuttamaan riittävästi hiihtorytmiään, jotta olisi pysynyt edellä hiihtäneiden mukana.
- Sprintissä hiihto on kaiken aikaa sellaista nykimistä, hän kuvasi ja arvioi, että hiihto olisi ehkä voinut olla vähän terävämpää, mikäli hän olisi ehtinyt ennen Lahden viikonloppua tehdä sitä varten herkistellä. Väliaika oli kuitenkin kulunut Torinon talvikisoista toipumisessa ja joukkuemäen pronssimitalia juhlittaessa.

Yhdistetyn maailmancupkausi jatkuu vielä kaksi viikonloppua ja Koivuranta lupaa jaksaa loppuun asti, vaikka kausi onkin ollut rankka.
- Holmenkollenilla en ole koskaan ollut, joten sinne on mukava mennä. Sapporoa odotan innolla. Pidän kovasti siitä mäestä ja siellä otin viime vuoden tammikuussa urani ensimmäisen maailmancupin palkintopallipaikan.
Koivuranta oli Sapporon maailmancupissa viime kaudella kolmas.

Suomalaisista Jouni Kaitainen oli sunnuntaina 25:s, Janne Ryynänen 30:s ja Antti Kuisma 36:s.

Lahdessa toista kertaa hiihdetyssä hurrikaanisprintissä voiton otti mäen jälkeen yhdeksäntenä ollut Saksan Björn Kircheisen. Hän lähti hiihtoon 318 metrin takamatkalta mäen jälkeen johtaneeseen Norjan Petter Tandeen. Tanden ohi eivät muut päässeet eli hän sijoittui kisan kakkoseksi. Kolmas sija meni jälleen Saksaan. Sen vei mäen jälkeen  neljäntenä ollut Georg Hettich.

Tulokset ja cuptilaneet: http://www.fis-ski.com/

Lisätietoja Salpausselän kisoista: www.lahtiskigames.com