Uutisen päiväys

10.2.2005← Takaisin

Kilpinen kuudes ja Pesonen yhdeksäs Naeban Ski Crossissa

    Suomalaisnaiset Jenni Kilpinen ja Anu Pesonen mahtuivat jälleen kymmenen parhaan joukkoon, kun Ski Crossin maailmancup jatkui Japanin Naebassa. Kilpinen oli kilpailun kuudes ja Anu Pesonen yhdeksäs.

    Kilpailun voitti maailmancupissa toisena oleva Itävallan Karin Huttary ennen Sveitsin Franziska Steffeniä ja Ranskan Ophelie Davidia, joka puolestaan on lajin maailmancupin kärjessä.

    Kilpailun karsinnassa Kilpinen oli 12:s. Finaalin ensimmäiseltä kierrokselta hän selvitti tiensä jatkoon, mutta joutui toisella kierroksella antamaan periksi, eikä mahtunut mukaan finaalin viimeiselle kierrokselle. Lopputuloksissa hän oli kuudes.

    Anu Pesonen sijoittui karsinnassa hienosti kolmanneksi , mutta ei selviytynyt jatkoon finaalin ensimmäiseltä kierrokselta. Näin hän sai sijakseen yhdeksäs oltuaan karsinnan nopein putoaja.

    Päävalmentaja Pekka Lehtikallion mukaan Jenni Kilpisen ongelmana on tällä hetkellä jaksaminen. Hän on ollut jo pari viikkoa sairaana ja se on vienyt voimia.

    - Fyysisesti Jenni ei nyt ole parhaimmillaan ja se näkyy epätasaisina suorituksina. Hän ei ole tavoittanut viimevuotista varmuuttaan ja on muistettava sekin, että lajin taso maailmalla on kaiken aikaa noussut.

    Anu Pesonen tarvitsee valmentajan mukaan lisää itsevarmuutta laskuihinsa.

    - Pitää laskea omiin taitoihinsa luottaen, eikä seurailla mitä muut tekevät. Varmuutta tulee kovien laskujen myötä ja Anuhan on nopea, luonnehti Lehtikallio ja uskoi, että Rukan MM-kisoissa suomalaisilla on hyvä mahdollisuudet menestyä.

    - Siellä rinne tulee olemaan selvästi teknisempi kuin täällä, mikä varmasti tulee olemaan meidän etumme.

    Jenni Kilpisen sijoitus naisten maailmancupissa on viides ja Anu Pesonen on 14:s.

    Suomen mieslaskijoista kukaan ei selvinnyt finaaliin. Juha Heikkala oli 27:s ja Juhani Vainio 30:s.

    Tulokset: www.fis-ski.com