Uutisen päiväys

2.3.2006← Takaisin

Keijo Kurttila jälleen miesten sprintin Suomen mestari

Keijo Kurttila, Kuusamon Erä-Veikot, oli miesten sprintin mestari. Tampereen Kaupissa hiihdetyn kilpailun hopeaa otti Joutsan Pommin Jari Joutsen. Pronssille hiihti Mikko Maaranen, Anjalan Liitto.

Karsinnan ykkönen Jari Joutsen ja kakkonen Keijo Kurttila esiintyivät omissa erissään niin vakuuttavasti, että veikkaajille ei paljon muita vaihtoehtoja kirkkaimpien mitalien ottajiksi jäänyt.

Kaksikon keskinäisen kilpailun vei nimiinsä Kurttila, joka näin otti neljännen perättäisen sprinttimestaruutensa. Selkävaivoistaan hän ei halunnut puhua, kun ”niistä ei tasoitusta anneta”. Läpihuutojuttuna Kurttila ei voittoaan kuitenkaan pitänyt, vaan totesi että ”on oltava hereillä koko ajan”.
- Jätkät rankaisee heti jos heittäytyy ylimieliseksi, mestari totesi.

Hopeaa ottanut Jari Joutsen kertoi suunnitelmiensa finaalin ratkaisemiseksi menneen pieleen.
 - Ajoitus meni väärin, jouduin odottamatta jarruttamaan alamäessä ja tällä radalla se tarkoitti, että vauhti loppusuoralle oli menetetty. Hopea maistui silti. Ei ole hälpeä hävitä Keikalle (Kurttila). Päivän hopea oli Joutsenen toinen SM-sprinttimitali.

Pronssimitalisti oli päivän yllättävin nimi, jopa niin, että henkilötietojen kertaaminen oli voittajahaastattelussa paikallaan. Mikko Maaranen, 26, on kotoisin Anjalankoskelta ja opiskelee Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Vaikka pronssimitali olikin hänelle ”kirkas” mitali, ei mies kuitenkaan ole asioihin paremmin perehtyneille yhtä tuntematon. Mies on aikaisemmin selviytynyt SM-sprinteissä vapaalla hiihtotavalla B-finaaliin.
Maaranen kolaroi lopussa finaalin neljännen hiihtäjän, Kalajoen Junkkarien Kusti Kittilän kanssa. Siitä rytäkästä hän selvisi paremmin ja kuittasi mitalin itselleen.

Tulokset: www.tampereenpyrinto.fi (klikkaa SM-hiihtojen logoa)