Uutisen päiväys

20.2.2015← Takaisin

Kauden parhaat hiihdot ilahduttivat yhdistetyn avauskisassa

Yhdistetyn MM-kisaurakka alkoi normaalimäen kisalla. Mäkiosuus oli suomalaisittain pettymys, mutta ladulla nähtiin kauden parhaita hiihtosuorituksia. Paras suomalainen oli Ilkka Herola, joka nousi hiihto-osuudella 12 sijaa ollen lopputuloksissa 23:s.

- Hyppy oli pohjanoteeraus, mutta hiihto oli sellainen kuin se tässä kunnossa on. Pystyin tekemään hiihdon niin kuin itse halusin, kommentoi Herola.

Myös Jim Härtullilla on vaikeuksia mäessä, mutta hiihto-osuus sai mielen positiiviseksi.

- Hiihto oli selvästi kauden paras, on aina mukava lopettaa parempaan kuin huonompaan suoritukseen. Otin tuoreen suksen alle ja lähdin kovaa liikkeelle, mutta lopussa en jaksanut enää, kun muut alkoivat lyödä vauhtia, kertoi 29:nneksi sijoittunut Härtull.

Leevi Mutru oli lopputuloksissa 32:s ja Jussi Salo 42:s.

- Hienoa, että pojat motivoituivat niinkin huonojen mäkisuoritusten jälkeen, säilytettiin kunnia. Onnistumiset ladulla kertovat sekä siitä, että pojat ovat menneet hiihdossa eteenpäin että huollon onnistumisesta, summasi päävalmentaja Petter Kukkonen.

Sunnuntain joukkuekisaansa paikkansa ovat varmistaneet Ilkka Herola, Jim Härtull ja Leevi Mutru. Neljäs edustaja valitaan lauantain mäkiharjoitusten jälkeen.

Kuuntele suomalaisten kommentit:
Ilkka Herola
Jim Härtull
Leevi Mutru
Jussi Salo
Päävalmentaja Petter Kukkonen