Uutisen päiväys

15.12.2006← Takaisin

Kattilakoski tavoittelee sijoitusta ”kympin pintaan” La Clusaz'ssa

Maastohiihdon maailmancupia hiihdetään ennen joulua vielä viikonloppuna Ranskan La Clusaz’ssa, jossa vuorossa ovat vapaan hiihtotavan yhteislähdöt sekä viestit.

Suomen keskiviikkona Cognessa kilpailleiden lisäksi La Clusaz’ssa mukana ovat vapaan hiihtotavan erikoismiehet Teemu Kattilakoski ja Juha Lallukka.

”Kympin pintaan jos pääsisin, olisin tyytyväinen, se on tavoitteena. Olo on huomattavasti parempi, mitä ennen Jällivaaraa (20:s), mutta sama varmaan itse kelläkin”, Teemu Kattilakoski tuumii.

Rukan maailmancupin jälkeen Kattilakoski jäi harjoittelemaan muutamaksi päiväksi Rukalle, kunnes jatkoi ”lumen etsimistä” Vuokattiin ennen ulkomaan reissuun lähtöä.

”Toisaalta vaikea sanoa (mitä odotan). Kun korkealla ollaan, on aina arvoitus, voi mennä penkin allekin”, Kattilakoski arvioi.

Perjantaiaamuna La Clusaz’ssa oli pari astetta pakkasta, mutta auringonpaiste nosti lämpötilaa päivän edetessä plussan puolelle. Luonnonlunta paikkakunnalla on reilut parikymmentä senttiä ja ladut hyvässä kunnossa.

Joukkueessa ovat:
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto Ounasvaaran Hiihtoseura, Pirjo Manninen Ounasvaaran Hiihtoseura, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi.
Miehet: Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri, Juha Lallukka Joutsan Pommi, Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat, Tero Similä Ylivieskan Kuula.

Kilpailujen aikataulu:
Lauantai 16.12.
Klo 10.30 Naiset, 15 km(v, yhteislähtö)
Klo 12.00 Miehet, 30 Km(v, yhteislähtö)
Sunnuntai 17.12.
Klo 11.00 Naiset, 4x5 km viesti
Klo 12.30 Miehet, 4x10 km viesti

Lisätietoja: http://www.laclusaz.com/