Uutisen päiväys

2.3.2006← Takaisin

Kati Venäläinen naisten SM-sprintin mestari

Tampereen Kaupissa ratkaistiin sprinttihiihdon Suomen-mestaruudet vapaalla hiihtotavalla. Kati Venäläinen oli naisten kilpailun nopein, hopean nappasi Riikka Sarasoja ja pronssin Kirsi Perälä.

- En olisi luullut, että vielä toisen kerran tarjotaan samanlainen mahdollisuus, sanoi sprinttifinaalin maalissa kisassa voiton ottanut Kati Venäläinen viitaten hiihtoonsa, jossa hän ahtaassa ylämäessä juuri ennen maalialueelle laskemista pystyi ajamaan neljänneltä sijalta oikealta ohi muiden ja kärkeen.
- Siinä oli väylä auki samalla tavalla kuin semifinaalissakin, Venäläinen muisteli. Tuolloin hän ajoi ohi mm. aika-ajon kakkosesta Pirjo Mannisesta, joka siinä sumpussa jäi pussiin ja putosi ulos finaalista.
- Finaali oli näistä hiihdoista kaikkein helpoin, vaikkei minulla tässäkään lähdössä ollut mitään jakoa. Kai tässä kestävyysominaisuudet alkoivat tulla näkyviin. En olisi luullut, että näin huonolla ololla tällaista tulosta tehdään, ihmetteli uransa toisen sprinttihiihdon mestaruuden ottanut Venäläinen. Edellinen tuli kaksi vuotta sitten ja silloinkin kilpailtiin Tampereen Kaupissa.

Hopealle hiihtänyt Riikka Sarasoja oli karsintojen ykkönen ja selvitti välierät helpon näköisesti, joten täysin tyytyväinen hän ei hopeasijaan ollut, joskin se vähän toi lohtua siihen pettymykseen, jonka hän koki jäätyään niukasti olympiajoukkueen ulkopuolelle. Hopea oli Sarasojalle toinen aikuisten sarjassa.
- Siitä olen tyytyväinen, että nyt loppusuorallakin kulki, se on tupannut olemaan minun heikko kohtani, Lappeen Rientoa edustava Sarasoja tuumi.

Pronssille sijoittunut Kirsi Perälä ei ollut hiihtoonsa kovin tyytyväinen, mutta mitaliin kuitenkin.
- Finaalin alusta jäi jotain hampaan koloon. Tyytyväinen olen kuitenkin, en odottanut itseltäni mitalia, Korpilahden Marttia edustava Perälä kertoi. Tampereen sprinttikisoista Perälälläkin on ennestään hyviä kokemuksia. Hän oli vastaavassa SM-kilpailussa kaksi vuotta sittenkin pronssilla.

Naisten sprintin neljänneksi hiihti Tampereen Pyrinnön oma hiihtäjätär, Ulla Kiili, joka kuuluu hiihdon nuoriin lupauksiin.

Naisten sprintin B-finaalin selvä voittaja oli Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Manninen, joka harmitteli ”omaa mokaansa” semifinaalissa.
- Nyt on alkanut tuntua, että hiihto rupeaa sujumaan, Manninen arvioi, mutta aikoo toistaiseksi kuitenkin pitäytyä sprinttimatkoissa.
B-finaalin toiseksi kiristi loppusuoralla Ounasvaaran Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto, mikä tarkoittaa, että parivaljakko tulee tosissaan taistelemaan perjantain parisprintin mitaleista.

Tampereen sprinttiin eivät osallistuneet Torinon sprinttiviestin sankarit Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen, jotka hiihtivät kaupissa keskiviikkona kultaa ja hopeaa. He valmistautuivat jo lauantaina maailmancupin osakilpailuna Ruotsissa hiidettävään Vasaloppetiin, 45 km P.

Tulokset ja lisää kisoista: www.tampereenpyrinto.fi  (pitää klikata SM-hiihtojen logoa).