Uutisen päiväys

25.11.2007← Takaisin

Karbon voitti, Poutiainen 20:s Panoraman suurpujottelussa

    Naisten alppimaailmancupin toinen suurpujottelukilpailu laskettiin myöhään lauantai-iltana Kanadan Panoramassa. Suomen Tanja Poutiainen oli 20:s jäisessä rinteessä lasketussa kisassa.


    Suomen joukkueen päävalmentaja Janez Slivnikin merkkaama ensimmäisen kierroksen rata tarjosi suuria haasteita kuuman ryhmän laskijoille. Jäisellä pinnalla monen kantit lipsuivat ja eroa kierroksen kärkinaiseen Nicole Hospiin syntyi Tanja Poutiaisellakin 2,33 sekuntia. Rata pysyi kovana koko kierroksen ajan ja suurellakin lähtönumerolla pystyi kiilaamaan itsensä toiselle kierrokselle.

     

    Toisella kierroksella Poutiainen ei pystynyt parantamaan ensimmäisen kierroksen 17:ttä sijaansa vaan oli lopputuloksissa 20:s jääden voittaja Italian Denise Karbonista 2,66 sekuntia.

     

    - Kisa ei mennyt aivan tavoitteiden mukaan mutta tämmöistä urheilu on. Laskuissa ei ollut isoja virheitä, mutta vauhti ei vain riittänyt, kommentoi Poutiainen.

     

    Kauan ei Poutiainen kuitenkaan ehtinyt kilpailun tulosta surra, vaan suuntasi ajatuksensa jo sunnuntaina laskettavaan pujotteluosakilpailuun.

     

    Suurpujottelukilpailun toiseksi laski Itävallan vahvasta joukkueesta Elisabeth Görgl ja kolmanneksi Italian Manuela Mölgg. Suomen toinen edustaja Sanni Leinonen putosi niukasti 0,18 sekunnin aikaerolla toiselta kierrokselta ollen 33:s.

     

    - Ihan hyvä yritys mutta niistä ei jaeta pisteitä. Lopussa olisi pitänyt pystyä kirimään kovemmin, sanoi Leinonen.

     

    Naisten suurpujottelucupia johtaa nyt Italian Karbon, joka pitää kärkipaikkaa myös kokonaiscupissa ennen Itävallan Marlies Schildiä. Poutiainen on kokonaiscupissa sijalla seitsemän.

     

    Naisten alppihiihdon maailmancup jatkuu Panoramassa sunnuntai-iltana pujotteluosakilpailulla. Poutiainen lähtee kilpailuun seitsemäntenä ja Sanni Leinonen numerolla 24. Kilpailu alkaa klo 19 1. kierroksen laskuilla ja jatkuu klo 22 Suomen aikaa. Kilpailuja voi seurata MTV3:n kanavilla.

     

    Tulokset

    Naisten suurpujottelu, Panorama (CAN), 24.11.2007:

    1) Denise Karbon, ITA, 2.42,71 2) Elisabeth Görgl, AUT, +0,42, 3) Manuela Mölgg, ITA, +0,51 … 20) Tanja Poutiainen, FIN, +2,66, 33) Sanni Leinonen, FIN

     

    Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=51038