26.1.2008← Takaisin

Karbon niukasti voittoon - Poutiainen kymmenes Saksassa

Italian Denise Karbon jatkaa edelleen vahvoja otteitaan alppihiihdon suurpujottelussa. Karbon otti tänään jo viidennen voittonsa tällä kaudella.

Ofterschwangin vaihteleva rata pysyi aurinkoisessa ja +10 asteen lämmössä hyvänä. Tanja Poutiainen laski ensimmäisellä laskussa varman peruslaskun.

”Ei siinä (1. lasku) ollut mitään ihmeellistä. Rata oli kyllä aika suora, mikä ei tietysti ole mun suosikkityyppiä”, kertoi Poutiainen.

Toisella kierroksella rata oli varjoinen ja pysyi jopa parempana kuin ensimmäisillä laskuilla. Kilpailun voittoon nousi huikean toisen laskun tehnyt Italian Denise Karbon. Myös Poutiainen onnistui toisella laskulla ensimmäistä paremmin ja pystyi parantamaan sijoitustaan 11. tilalta kymmenenneksi.

”Toisen kierroksen rata oli kääntävämpi ja sopi minulle. Siinä laskin hyvin, enkä jäänyt kärkeen niin paljon kuin ensimmäisellä laskulla”, jatkoi Poutiainen, joka oli kääntänyt jo ajatuksensa huomiseen pujottelukisaan.

”Huomisesta tulee hyvä kisa. Pujotteluradalla on vähän enemmän jyrkkää pätkää, mikä on hyvä. Suurpuikassa oli aika paljon loivaa”, mietti Poutiainen.

Poutiainen on suurpujottelucupissa viidentenä, pisteen päässä neljäntenä olevasta Yhdysvaltojen Julia Mancusosta. Karbon johtaa suurpujottelucupia ylivoimaisesti 560 pisteellään.

Huomenna Ofterschwangissa lasketaan naisten pujottelu. 1. kierros alkaa klo 10.30 ja 2. lasku lasketaan 13.30 alkaen. Suomalaisista kilpailussa laskee ainoastaan Poutiainen. Lähetys 1. kierroksen laskuista alkaa MTV3 MAXilla klo 10.20. Toinen kierros klo 13.15 MTV3-pääkanavalla.