Uutisen päiväys

14.3.2006← Takaisin

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n alppi- ja freestylehiihto huipentuvat tulevana viikonloppuna

Alppihiihdossa kilpaillaan ensi vuoden maailmanmestaruuskilpailujen maisemissa Ruotsin Åressa. Freestylerit puolestaan ovat tulessa Kanadan Apexissa.

Molemmilla kisapaikoilla nähdään vahva suomalaisedustus. Åren rinteillä pujottelevat Kalle Palander, Tanja Poutiainen ja viime viikonloppuna matkalipun finaaleihin varmistanut Henna Raita. Uudella mantereella kilpailunumeron päälle pukevat kumparelaskija Sami Mustonen ja halfpipessä viihtyvä Kalle Leinonen.

Kalle Palanderilla on pujottelucupissa mahdollisuus viedä alkukaudesta lähes varmalta tuntunut voitto Italian Giorgio Roccalta. Palanderilla on 52 pistettä eroa Roccaan ennen finaalia. Suurpujottelun cupissa Palander on viidentenä. Tanja Poutiainen ja Henna Raita lähtevät Åreen ilman sen suurempia paineita sillä molemmilta on mahdollisuudet kristallipalloihin kadonneet. Åressa suomalaislajeissa kilpaillaan perjantaina ja lauantaina.

Freestylen finaaliviikonloppu Kanadassa voi myös tuoda kristallia koti Suomeen. Kalle Leinonen johtaa halfpipen cupia. Sami Mustonen on kumparecupissa kolmantena ja omaa mahdollisuudet vielä kakkossijaan. Kalle Leinonen hyppää paippiin perjantaina ja Sami Mustonen kumpareisiin lauantaina.

 

Yhteyshenkilöt:

alppi:             Kalle Söderholm 040-715 6919 (miehet)
                      Pasi Martikainen 040-757 5168 (naiset)

Freestyle:      Pekka Lehtikallio 040-747 6719 (kumpareet)
                      Petteri Rauhala 050-533 2455 (halfpipe)